פרחי הדש על החולצות שקיבלו הח"כים, כוסות היין הלבן שחולקו למשתתפים והצהרות הפוליטיקאים על כוונותיהם במושב הקרוב. שבועיים בדיוק אחרי הבחירות הושבעו היום (ג') 120 נבחרי הציבור, והפכו לחברי הכנסת ה־25.
הישיבה הראשונה של הכנסת החדשה התחילה בטקס קבלת הפנים המסורתי, המלווה בתרועת חצוצרות, לנשיא המדינה יצחק הרצוג, אשר בירך את חברי הכנסת וחתם בספר הנשיאים. לחלק מהח"כים זו כבר ההשבעה הרביעית (אחרי הכל, זו הכנסת החמישית בשלוש השנים האחרונות), לחלקם זו אפילו העשירית, ונדמה כי הח"כים הבינו את הקונספט, חלקם אפילו לא הגיעו עם בני או בנות זוגם, כמקובל.
במהלך ההשבעה נרשמה אווירה סבלנית וממלכתית, אך זו הופרה על ידי נאומו של יו"ר הכנסת היוצאת, ח"כ מיקי לוי, שהיה חריג במיוחד, בעל מוטיבים פוליטיים, נשמע כמו קמפיין יש עתיד במערכת הבחירות ובטח שלא מתאים למעמד הממלכתי. "הכנסת הקודמת הייתה שפל בתולדות הבית הזה. היא אימצה שיח מתלהם שערער על לגיטימיות הממשלה", טען לוי.
***
חרף דבריו, לא נשמעו קריאות ביניים מצד הח"כים בגוש הימין. סביר להניח כי אם היה מדובר בכל ישיבת מליאה אחרת הדברים לא היו מתקבלים בשקט, אולם הידיעה כי בעוד שבוע הוא יוחלף בנציג הליכוד גרמה להם ככל הנראה להישאר שלווים.
גם רוח המפקד ככל הנראה השפיעה על הח"כים, בטח על אלו מהליכוד. בנימין נתניהו נוהג בנאומיו האחרונים בצורה מאופקת נוכח הביקורת כלפי ממשלתו המתרקמת. הוא משדר מסרים של פיוס ולא מזכיר נושאים שבמחלוקת, במטרה להרגיע את הרוחות לאחר הבחירות. בניגוד לישיבות מליאה רבות בשנה האחרונה, שבהן התפחתו עימותים שהיו חריגים אפילו לכנסת, הפעם האווירה הייתה מחוייכת ורגועה, לא נשמעו התלהמויות ולא נרשמו עימותים.
בצער רב, אפשר לתלות את האווירה הרגועה גם בפיגוע הרצחני בשומרון שהתרחש כמה שעות קודם לכן ובו נרצחו שלושה ישראלים. על האווירה החגיגית של השבעת הכנסת העיבו תוצאותיו הקשות של הטרור הרצחני, גם בנאומים וגם באווירה. הח"כים הגיעו בחולצות לבנות ובחליפות, אך נהגו בכבדות ראש בשל אירועי היום.
***
חילופי השלטון הקרבים היו בולטים מאד במהלך היום. כך למשל נרשמה שיחה ערה מאוד בין אשת ראש הממשלה המיועד, שרה נתניהו, לבין רעיית ראש הממשלה היוצא ליהיא לפיד. שיחה שכללה חיוכים רבים, וגם חיבוק של הגברת נתניהו עם אשת יו"ר הכנסת מיקי לוי. בנוסף, ראשי המפלגות שצפויים לרשת לידיהם את משרדי הממשלה זכו לאיחולי הצלחה מחברי האופוזיציה, לצד גישושים באשר לחלוקה המסתמנת.
בכלל, אי אפשר היה להתעלם מהחיוכים של חברי הליכוד מלבד השבעתם של ברי המזל שנבחרו לכנסת, גם על עצם חזרתם לקואליציה. לעומתם, חברי המחנה הממלכתי שעושים את דרכם לאופוזיציה, הפכו בחלקם לח"כים בפעם הראשונה, כמו למשל הרמטכ"ל לשעבר, גדי איזנקוט.
***
גם הפעם הוכיחו הח"כים הערבים כי הם לא מוצאים מקום בהשבעת הכנסת. כבר בפתיחת היום החגיגי עורר ח"כ איימן עודה, יו"ר מפלגת חד"ש-תע"ל, סערה, כשסירב להצטלם ליד דגל ישראל וסמל המדינה, כפי שמקובל וכפי שנהגו הח"כים האחרים,ובתנועות ידיים ברח מן המקום. לאחר מכן תקף את ח"כ איתמר בן גביר בפתח ישיבת הסיעה ואמר כי "הוא רוצה לשלוח אנשים באותה רכבת כמו שעשו הנאצים עם היהודים". בנוסף, בסיום טקס ההשבעה יצאו נציגי המפלגות הערביות, למעט מנסור עבאס יו"ר רע"מ, מהמליאה, כדי שלא להשתתף בשירת התקווה.