שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, אילן סלע, זיכה את ליאור סולומון, בכיר לשעבר ברשות האוכלוסין, ממרבית האישומים בכתב האישום שהוגש נגדו. האישומים מהם זוכה הם שש עבירות שוחד, שבע עבירות של מרמה והפרת אמונים ועבירה של קבלת דבר במרמה. לצד זאת הורשע סולומון בשלוש עבירות של קבלת שוחד מיני מנשים שבענייניהן טיפל, וכן בעבירה של פגיעה בפרטיות (שיוחסה לו באישום השמיני).
השופט סלע מתח ביקורת חריפה ביותר על דרך ניהול החקירה בידי המשטרה, וקבע שזכויותיהן של הנשים שהיו מעורבות באירועים המדוברים נפגעו באורח קשה: "ההתנהלות מול הנשים במקרה זה חורגת מכל קנה מידה סביר של חקירת משטרה, ואין צורך בחוק המסדיר את זכויות הנחקרים במשטרה, חשודים, בוודאי עדים, כדי להגיע למסקנה זו. צפייה בחקירות של הנשים מלמדת כי החקירה עצמה לא כללה צעקות, וודאי לא שימוש באמצעים פיזיים, ואולם, ניכר היה כי החוקרים מנצלים את חולשתן של הנשים והם הפעילו עליהן לחץ בניצול מצבן באופן בלתי הוגן".
"שמעתי את הנשים בכאבן בבית המשפט, ואיני מטיל ספק בתחושותיהן כפי שבאו לידי ביטוי בדיון. לא מדובר במניפולציה שהן עשו כדי להועיל לנאשם. אין מדובר בנחקרת אחת, כי אם בכלל הנחקרות שכמעט כולן יצאו עם תחושה דומה. מדובר בתחושות המלוות את הנשים עד היום, בחלוף למעלה משש שנים מהחקירה", הוסיף השופט, "נהיר כי כך לא אמורה להתנהל חקירה הוגנת, וכך לא אמורה להיראות חקירה המקפידה על שמירת כבוד האדם".
השופט סלע תקף גם את האופן בו נוסח כתב האישום, אשר בו ניסתה הפרקליטות לסתום את החורים העובדתיים באמצעות הסתמכות על "שיטה" שבה לכאורה פעל סולומון, "הדבר בא לידי ביטוי גם בכך שלמעשה כתב האישום מציג שתי תזות חלופיות המבוססות על מצע עובדתי שונה וחלופי. כך, מצד אחד נטען, כי הנאשם היה ביחסים קרובים עם חלק מהנשים ואף קיים עם חלקן יחסי מין, כשהדבר לא מנע ממנו לקבל החלטות או לפעול בעניינן תוך ניגוד עניינים ובכך לפעול בדרך של הפרת אמונים. ובד בבד נטען, לגבי אותה סיטואציה בדיוק ועל גבי אותו מצע עובדתי, כי בין הנאשם ומי מהנשים לא היה קשר אינטימי, והסכמתן לקיים עמו יחסי מין, או לשוחח שיחות בעלות אופי מיני, הייתה במסגרת יחסי "תן וקח" באופן המקיים את יסודות עבירת השוחד".
כך למשל ציין השופט באשר לאחד האישומים, "התזה לפיה הוא בחר בס' כ"קרבן" למזימתו, התערב בעניינה מיוזמתו, וכל זאת, במטרה שהיא תתן לו טובת הנאה בדמות קיום יחסי מין בעוד מספר שנים, היא כה מרחיקת לכת, שהיא מלמדת על הדרך בה נבחנו הדברים".
עם זאת, בשלושה מקרים קבע השופט כי סולומון קיבל שוחד מיני מנשים תמורת פעולות אותן עשה, ובמקרה נוסף מסר לאדם אחר מידע אודות בת זוגו לשעבר, מתוך מאגרי המידע של מרשם האוכלוסין.
עוה"ד אלי פוקסברומר ותהילה פרץ פינטו מהסניגוריה הציבורית שייצגו את ליאור סלומון מסרו, "בית המשפט זיכה את ליאור סלומון ממרבית האישומים וכך הושג צדק חלקי. עיקר ההרשעות מתייחסות לשיחות בלבד שקיים ליאור עם נשים. בהחלטה נקבע, כי למרות הקשר האישי שאפשר שיח בין אישי, מצופה ממנו לדעת כי יתכן והנשים הזדקקו לו בתפקידו בעתיד. אנו נמשיך לפעול עד להשגת צדק מלא שאנו מקווים שיושג בהמשך הדרך".
"בהחלטה בית המשפט מבקר בחריפות את התנהלות החוקרים בתיק, שרמסו ברגל גסה את החוק ובין השאר כפו על אישה מניקה להשאיר תינוק רעב בבית ולחצו עליה כשהיא סובלת מכאבים למסור גרסה מפלילה. אנו מצפים מהמשטרה והפרקליטות ללמוד את ההחלטה להפיק לקחים כדי ששוטרי משטרת ישראל לא יחזור על מעשים קשים מסוג זה", הוסיפו.
בפרקליטות מחוז ירושלים מסרו בתגובה לפסק הדין: "פסק הדין מבטא את חומרת מעשיו של הנאשם אשר ניצל את מעמדו ואת תפקידו כבכיר ברשות ההגירה וקיים מגעים מיניים, שיחות מיניות או ביקש לקבל מגע מיני מנשים אשר ביקשו ממנו סיוע בהבאת בני משפחותיהן לישראל. הפרקליטות סברה לאורך ההליך כי מדובר בשוחד מיני ובית המשפט הרשיע היום את הנאשם בשלוש עבירות שוחד ובעבירה של פגיעה בפרטיות".