משרד החוץ של הרשות הפלסטינית פנה לקהילה הבינלאומית ולממשל האמריקאי, כדי שיפעילו לחצים למנוע את הסדרת ההתיישבות הצעירה.
ברמאללה זיהו את הסכנה בסיכום של ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו ויו"ר עוצמה יהודית איתמר בן גביר, לפיו מעמד ההתיישבות הצעירה יוסדר בתוך שישים יום מכינון הממשלה, וכן יתוקן חוק ההתנתקות כך שיאפשר שהייה בַּישיבה בחומש.
בהודעה שפרסם משרד החוץ ברמאללה נאמר כי "ההסכם צפוי להעמיק את הבניה בהתנחלויות ולהביא להשתלטות ישראלית על שטחים פלסטינים במיוחד בצפון הגדה – חומש ואביתר".
במשרד החוץ הפלסטיני מדגישים כי סעיפי ההסכם "נוגדים את אבני היסוד של כל תהליך מדיני ומשא ומתן עתידי, ויחסלו את האפשרות להגיע לשלום על בסיס פתרון 2 המדינות". כמו כן, לדבריהם, ההסכם "יהרוס את המאמצים הבינלאומיים והאזוריים לבניית אמון בין ישראל לפלסטינים". הם הזהירו מההשלכות ההרסניות שיהיו להסכם על האזור כולו ועל התקווה להשיג שלום.
***
גם ארגון חמאס פנה לקהילה הבינלאומית בתלונה נגד ישראל, לאחר ששר הביטחון בני גנץ החליט, בעקבות הפיגוע אמש באריאל, לשלול מאות היתרי עבודה ושהייה מבני משפחת המחבל.
כזכור, בתום הערכת מצב ביטחונית שקיים הרמטכ״ל לאחר הפיגוע, שבו נרצחו שלושה יהודים, הודיע מתאם פעולות הממשלה בשטחים על מניעת מאות היתרי הכניסה, העבודה והשהייה בישראל לבני משפחת המחבל שביצע את הפיגוע, מוחמד מוראד סאמי סוף.
דובר חמאס אמר כי "מדיניות ההענשה הקולקטיבית שבה נוקט שר הביטחון נגד בני משפחתו של השהיד מוחמד סאמי סוף ושלילת היתרי העבודה שלהם מוכיחים את כישלון שלטון הכיבוש".
הדובר קרא לארגוני זכויות אדם "לגנות את המדיניות הזאת, שמפרה את אמות המידה הבסיסיות ביותר לזכויות אדם", והוסיף כי "היא משקפת את הסדיזם והגזענות הפלילית של הכיבוש".