סגן נשיא בית משפט השלום בתל אביב, השופט עמית יריב, יקריא ביום שני הקרוב, בשעה 9:00 בבוקר, את פסק הדין בתביעת ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו ובני משפחתו נגד ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט. הקראת פסק הדין בתביעת הדיבה, אשר תפסה את הכותרות, בזמן הדיון בה, תשודר בשידור חי, בנוכחות עורכי הדין של הצדדים. בעלי הדין עצמם, נתניהו ואולמרט, אינם חייבים להתייצב בדיון.
נזכיר כי תביעת הדיבה הוגשה לאחר שאולמרט כינה את נתניהו, רעייתו שרה ובנם יאיר "חולי נפש". בתגובה ניסה ללכת פרקליטו של אולמרט, עו"ד אמיר טיטונוביץ', על שני קווי הגנה מקבילים, הראשון "אמת דיברתי" והשני "הבעת דעה בתום לב". הקו של אמת דיברתי הוא ככל הנראה לא בעל סיכויים גבוהים, משום שהשופט דחה את דרישת פרקליטו של אולמרט לחייב את בני משפחת נתניהו לחשוף את תיקם הרפואי, ואף חסם את האפשרות להגשת חוות דעת רפואית. עם זאת, טיטונוביץ' לא התייאש והעלה על הדוכן שורה של עדים שאמורים היו להעיד על מצבם הנפשי הרעוע של בני המשפחה מתוך ההתנהגויות אליהן נחשפו.
"באמצעות העדים הראינו התנהגויות של בני המשפחה שמעידות על הפרעה. לא מדובר בסיפורים בעלמא. עליי להביא ראיות ראשוניות להוכחת האמת שבפרסום, והבאנו למעלה מ-51% שנדרשים במשפט אזרחי כדי להעביר את הנטל לצד השני", אמר טיטונוביץ' בסיכומיו. בין העדים שהעלה על הדוכן היו ד"ר עוזי ארד, ניר חפץ, סילבי גנסיה (עובדת לשעבר במעון) ועוד.
במקביל טען טיטונוביץ גם שמדובר בהבעת דעה לגיטימית, ובסיכומיו ציין, "הציטוט 'חולי נפש' צריך להילמד מהמכלול כולו שהוא ביקורת קשה בוטה, אבל לגיטימית. שופט סביר יודע שלאולמרט אין קשר לפסיכיאטרים. מצפייה בראיונות במלואם – שופט סביר לא יאמר לעצמו שיש לאולמרט מידע על מחלת נפש, אלא יאמר לעצמו איזה אומץ ואיזו בוטות. אולמרט הביע את חרדתו ממה שהולך לקרות במדינת ישראל. שופט סביר מבין שהוא התכוון לאסון שיקרה כאן, שההפרעה שהמשפחה הזו חולקת היא סכנה למדינה".
נתניהו טען כמובן באמצעות פרקליטו, עו"ד יוסי כהן, כי מדובר בהוצאת לשון הרע שאינה נהנית משום הגנה. "הוא לא אומר משוגעים, פסיכים, לא נורמלים. הוא טוען קלינית ששלושת בני המשפחה חולים כאילו מישהו הדליף לו מידע רפואי, וכשהדברים נאמרים מפי ראש הממשלה לשעבר שמדבר בנחרצות, והוא יודע לדבר, מאמינים לו", אמר כהן בסיכומיו.
שלב הסיכומים בתיק הסתיים ב-14 בספטמבר, אך הקראת פסק הדין נדחתה לאחר הבחירות, על מנת לא ליצור השפעה לא הוגנת על הקמפיין.