דובר המשרד עמנואל נחשון מציין כי בקטאר ינכחו גם אוהדים של מדינות עויינות כדוגמת איראן, ולכן הבקשה מהישראלים היא כי לא יתנהלו באופן שיוצר סביבם עניין מיוחד. לישראל אין קשרים דיפלומטיים עם קטאר.
על פי הסכם שאליו הגיעו בשבוע שעבר, ישהה בקטאר צוות שיעניק שירותים קונסולריים לישראלים. אנשי הצוות, המונה 11 איש, יצאו שלשום לדוחא הבירה. במשרד הקפידו השבוע להדגיש כי הצוות שישהה בבירה הקטארית יהיה זמני ואינו מהווה "נציגות ישראלית", ובמקום שבו ישבו אנשיו לא יתנוסס דגל ישראל. בעבר הייתה נציגות ישראלית כלכלית בנסיכות המפרצית, אולם בשנת 2009, לאחר מבצע עופרת יצוקה, הורתה קטאר לראש הנציגות לעזוב את המדינה.
"המטרה היא לא נוכחות מדינית, אלא הענקת שירות לאזרחים. זה ההסכם שאליו הגענו עם הקטארים. הצורך שלנו הוא לא דגל כחול לבן שיתנוסס בשמי דוחא, אלא לתת מענה לצרכים של אזרחים ישראלים. אלו תוצאות המשא ומתן שנוהל ישירות מול הקטארים", נמסר השבוע ממשרד החוץ.
לדברי נציגי המשרד, אין בידיהם נתונים מדויקים לגבי מספר הישראלים שצפויים להגיע לצפות במשחקים. ההערכה היא שמדובר באלפים אחדים עד עשרות אלפים, וכי רבים מהאוהדים הישראלים שיש ברשותם אזרחות נוספת, יעדיפו להיכנס לקטאר באמצעות הדרכון הזר. אולם במקרה כזה, מדגישים במשרד, לא יאפשרו השלטונות הקטאריים לנציגים הישראליים לסייע לאותם מבקרים, באם יסתבכו עם הרשויות.
התרחישים האפשריים שבהם יוכלו הנציגים לסייע כוללים מקרים פשוטים יותר של איבוד מסמכי נסיעה והנפקת דרכון, ועד סיוע במידה שחלילה יתרחש במקום אירוע טרור. במשרד מדגישים כי שימוש בסמים, כמו גם קטטות אוהדים או ספסרות בכרטיסים, עלולה להסתיים במעצר ואף במאסר ארוך על פי החוקים המקומיים, והיכולת הישראלית לסייע במקרה כזה תהיה מוגבלת.
מערך ההסברה הלאומי, משרד החוץ, משרד התרבות והספורט, ההתאחדות לכדורגל ורשות שדות התעופה יצרו יחד קמפיין תחת הכותרת "מונדיאל בטוח", הכולל הוראות התנהלות במהלך השהייה בקטאר. ראש מערך ההסברה הלאומי, ליאור חייט, אומר כי "המטרה שלנו היא שלישראלי שנוסע לשם יהיה את המידע ליצירת קשר במקרה הצורך, וגם מידע הנוגע להתנהגות מונעת ביטחונית ותרבותית. נא להתנהג בהתאם".