סגן נשיא בית משפט השלום בתל אביב, השופט עמית יריב, הקריא הבוקר (ב') את פסק הדין בתביעת ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו ובני משפחתו נגד ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט. השופט קבע כי הדברים שאמר אולמרט בראיון לגדי סוקניק לפיו נתניהו, רעייתו שרה ובנו יאיר סובלים ממחלת נפש וזקוקים לאשפוז פסיכיאטרי לא נהנים מהגנת "אמת דיברתי".
השופט דחה גם את הטענה שהדברים שאמר אולמרט בראיון הם הבעת דעה, וציין כי דבריו נאמרו באופן שאמור היה לשוות להם מקצועיות ורצינות. עם זאת, קבע השופט כי הדברים לא נאמרו בכוונת מכוון לפגוע, כהגדרת כוונה כזאת בחוק. "אין לראות ניסיון של דמות ציבורית להשפיע על תוצאת הליך דמוקרטי כ'כוונה לפגוע' ואולי אפילו להיפך", ציין השופט.
השופט ציין כי איש ציבור זכאי לפיצוי פחות מזה שלהם זכאים רעייתו של איש הציבור, ובן של איש ציבור (שזכאי תיאורטית לפיצוי הגבוה ביותר). אולם, מנגד הוא ציין התבטאויות של יאיר נתניהו שבהן ייחס לאנשים אחרים ובהם אהוד ברק ומשה (בוגי) יעלון מחלות נפש, ועל כן קבע כי לא ניתן לפסוק פיצוי משמעותי בגין התבטאויות מסוימות לאדם שמתבטא בעצמו בדיוק באותו אופן.
לאור זאת פסק השופט פיצוי לבנימין נתניהו בסך 20,000 שקלים, פיצוי לשרה נתניהו בסך 35,000 שקלים, ופיצוי לבן יאיר בסך 7,500 ₪. לאלו הוסיף השופט הוצאות משפט בסך – 10,000 ₪ ושכר טרחת עורכי דין בסך 25,000 ₪.
נציין עוד כי השופט דחה את הטענה שהדברים שאמר אולמרט בראיון נוסף, בו לא חזר בו אולמרט מאותם דברים שאמר, אך גם לא אמר אותם פעם נוספת.
במשפט עצמו הציג פרקליטו של אולמרט, עו"ד אמיר טיטונוביץ', שני קווי הגנה מקבילים, הראשון "אמת דיברתי" והשני "הבעת דעה בתום לב". הקו של אמת דיברתי הוא ככל הנראה לא בעל סיכויים גבוהים, משום שהשופט דחה את דרישת פרקליטו של אולמרט לחייב את בני משפחת נתניהו לחשוף את תיקם הרפואי, ואף חסם את האפשרות להגשת חוות דעת רפואית. עם זאת, טיטונוביץ' לא התייאש והעלה על הדוכן שורה של עדים שאמורים היו להעיד על מצבם הנפשי הרעוע של בני המשפחה מתוך ההתנהגויות אליהן נחשפו.
"באמצעות העדים הראינו התנהגויות של בני המשפחה שמעידות על הפרעה. לא מדובר בסיפורים בעלמא. עליי להביא ראיות ראשוניות להוכחת האמת שבפרסום, והבאנו למעלה מ-51% שנדרשים במשפט אזרחי כדי להעביר את הנטל לצד השני", אמר טיטונוביץ' בסיכומיו.
בין העדים שהעלה על הדוכן ניתן היה לראות את ד"ר עוזי ארד, ניר חפץ, סילבי גנסיה (עובדת לשעבר במעון) ועוד. במקביל טען טיטונוביץ גם שמדובר בהבעת דעה לגיטימית, ובסיכומיו ציין, "הציטוט 'חולי נפש' צריך להילמד מהמכלול כולו שהוא ביקורת קשה בוטה, אבל לגיטימית. שופט סביר יודע שלאולמרט אין קשר לפסיכיאטרים. מצפייה בראיונות במלואם – שופט סביר לא יאמר לעצמו שיש לאולמרט מידע על מחלת נפש, אלא יאמר לעצמו איזה אומץ ואיזו בוטות. אולמרט הביע את חרדתו ממה שהולך לקרות במדינת ישראל. שופט סביר מבין שהוא התכוון לאסון שיקרה כאן, שההפרעה שהמשפחה הזו חולקת היא סכנה למדינה".
נתניהו טען כמובן באמצעות פרקליטו, עו"ד יוסי כהן, כי מדובר בהוצאת לשון הרע שאינה נהנית משום הגנה. "הוא לא אומר משוגעים, פסיכיים, לא נורמליים. הוא טוען קלינית ששלושת בני המשפחה חולים כאילו מישהו הדליף לו מידע רפואי, וכשהדברים נאמרים מפי ראש הממשלה לשעבר שמדבר בנחרצות, והוא יודע לדבר, מאמינים לו", אמר כהן בסיכומיו.