תפקיד יו"ר קק"ל התפנה לפני שבוע, אך עד כה לא הוחלט על זהות האיש או האישה שיעמדו בראשו. המועמד שיאייש את התפקיד תלוי בין היתר בהרכב הממשלה הבאה שנרקמת בימים אלו.
דירקטוריון קק"ל מונה 37 איש, אלו נציגי הסיעות שמרכיבות את הדירקטוריון וגם את ההסתדרות הציונית. כיום עומד בראש הדירקטוריון שהוא גם יו"ר קק"ל אברהם דובדבני (דובדב) שאמור לפנות את התפקיד לנציג של הליכוד. מאחר והליכוד עדיין לא הציג אף שם הוא נותר בתפקיד עד למינוי חדש.
יו"ר קק"ל מחזיק במשכורת גבוהה שנאמדת בכ-70 אלף שקל, ולקק"ל עצמו עומד תקציב של ארבע מיליארד שקלים עימו היו"ר יכול לעשות כמעט כל מה שהוא רוצה.
המנגנונים שבוחרים את יו"ר הדירקטוריון הבא נשלטים במאה אחוז על ידי ח"כ דני דנון ונמצאים בידיים שלו באופן מוחלט, בין היתר הליכוד העולמי שהוא עומד בראשו. מזכירות הליכוד העולמי שהוא הגוף שמצביע בעצם את מי הליכוד העולמי משגר באמצעות בא כוח הסיעה לעמוד בראש קק"ל.
המועמדת בעלת הסיכויים הטובים ביותר היא יפעת עובדיה לוסקי, בעלת בריתו של דני דנון ואשת אמונו בהסתדרות הציונית. כיהנה כראש מטה של דנון, וכיום יו"ר המחלקה לעברית ולתרבות בהסתדרות הציונית העולמית. עד לאחרונה כיהנה כמנכ״לית הליכוד העולמי במשך למעלה מארבע שנים והייתה לאישה הראשונה בתפקיד זה. קודם לכך, שימשה בתפקידים מגוונים במגזר הציבורי במסגרתו כיהנה כראש מטה במשרד הביטחון ובמשרד המדע והטכנולוגיה.
דנון מעוניין למנות את עובדיה לסקי רק לממלאת ממלאת מקום יו"ר קק"ל עד לקונגרס הבא בעוד שלוש שנים, ובכך להתגבר על ההתנגדויות למינויה. ביום ראשון האחרון היא מונתה לחברת דירקטוריון בכדי שתוכל לקבל את תפקיד יו"ר קק"ל.
דנון עצמו גם מועמד לתפקיד, אך כמי שיצא פעם מהכנסת ועבד קשה כדי לחזור פנימה ולהתברג גבוה ברשימה, הוא לא הולך לוותר על מקום בכנסת לטובת התפקיד הנחשק. גורמים בהסתדרות אומרים למקור ראשון כי "לדנון אין סיבה להתפטר מהכנסת בשעה שהוא שולט גם בליכוד העולמי ויכול לחלוש על שני התפקידים במקביל". בנוסף, דנון רוצה להתמודד על תפקיד יו"ר מרכז הליכוד מול מיקי זוהר במסגרת הבחירות בוועידת הליכוד שנדחו בשל השבעת הממשלה מחודש דצמבר לחודש פברואר.
עם זאת, בתמורה לתפקיד יו"ר הכנסת אותו מבקש דנון לעצמו, הוא "יאפשר" לנתניהו לבחור מועמד מטעמו. זו הסיבה המרכזית שהדירקטוריון לא מתכנס לבחור את יו"ר קק"ל, בכדי לאפשר לדנון ונתניהו למצות את האפשרויות בטרם תושבע הממשלה בראשותו. בין האישיים שעלו כי נתניהו רוצה למנותם עלה שמם של צחי הנגבי אך סיכוייו קלושים וכן יולי אדלשטיין שמפנה גם מקום ברשימת המפלגה וגם את אחד התיקים.
גם חיים כץ, יו"ר ועדת החוקה של הליכוד לא וויתר הרצון להיות יו"ר קק"ל אלא שהוא מעדיף לקבל מקום סביב שולחן הממשלה, לאחר שהבין שמדובר בקרב אבוד מראש, מאחר ודנון מחזיק בכל הקלפים.
מי שרוצה להילחם במינוי יש שתי דרכים: לאיים בהעלמת קק"ל דרך הכנסת על ידי חקיקה מורכבת וקשה, מאחר וחוץ מחברי ליכוד שירצו קולות של מתפקדי קק"ל, אין כמעט אף אחד מחברי הממשלה בעל האינטרסים להשאיר את קק"ל. בנוסף, כינוס מרכז הליכוד דרך שינוי חוקה שלוקח את מנגנון הליכוד העולמי ומעביר אותו בעלות מידיו של דנון.