אחרי פורטוגל ויוון, גם מלטה מעוניינת למשוך את המשקיעים הישראלים. ההשקעות הישראליות הפכו לשם דבר במדינות הסובבות את הים התיכון ואחרי שנים של קשרים ברמה מינורית, מבקשים במלטה לחזק את הקשרים ולפתח את הכלכלה בין המדינות.
בכנס השנתי cer prize של ועידת רבני אירופה שהתקיים במלטה, בו מעניקים פרסים למפתחים פורצי דרך בפרויקטים שתורמים לתיקון העולם, שר הכלכלה המלטיזי סלביו צ'מברי הצהיר כי מלטה מעוניינת לקדם קשרים עם ישראל וגילה כי בכוונתו לשגר בקרוב משלחת עסקית לישראל כדי לפעול בכיוון.
"מלטה נמצאת במקום טוב מבחינה כלכלית בהשוואה למדינות רבות באירופה, אמר שר הכלכלה, "המשימה שלנו בוועידה הזו היא להגביר את שיתוף הפעולה עם מדינות אירופאיות שונות ופיתוח קשרים חזקים עם שכנתנו ישראל. היחסים שלנו היום עם ישראל טובים מאד במיוחד בתחום הטכנולוגיה והסטארטפים, אנחנו מתכוונים לשגר משלחת כלכלית לישראל בקרוב כדי לחזק את הקשרים הכלכליים והטכנולוגיים. אני מאמין גדול בדיפלומטיה של כלכלה כששתי מדינות יושבות יחד וחושבות על רעיונות לשיפור הכלכלה, נוצרות הרבה הזדמנויות".
מלטה מהווה אבן שואבת למשקיעים רבים בין היתר בשל שיעור המס המופחת שגובה הממשלה מחברות זרות שפותחות משרדים במלטה. שר הכלכלה מנה תחומים נוספים בהן מדינתו מצטיינת: "מעבר לחוק המיסים שלנו שמיטיב עם משקיעים זרים, אנחנו חלק מהאיחוד האירופי ובשל כך אנחנו מהווים גשר למשקיעים רבים לאירופה".
השר סיפר כי "החינוך המקומי מגדל דור צעיר ומוכשר שדובר את השפה האנגלית, מדבר בשפה טכנולוגית ומאד מתקדם ומקדם את המדינה בתחום ההייטק. אנחנו מצטיינים בתחום התיירות בין היתר בגלל מזג האוויר המעולה שיש לנו כל השנה. המטרה העיקרית שלנו היום היא לפתח טכנולוגיות חדשות ולייצר יותר מקומות עבודה".
מגפת הקורונה והמלחמה שפתחה אחריה רוסיה באוקראינה השפיעה על מדינות אירופה בתחום האנרגיה והאבטלה. מחירי הדלק התייקרו ורבים איבדו את מקומות העבודה שלהם. הממשלה המלטיזית סייעה למקומיים, העניקה משכורות לאנשים שאיבדו את מקום עבודתם בגלל מגפת הקורונה בעיקר בענף התיירות. מחירי הדלק לא השתנו למרות משבר האנרגיה.
צ'מבירי: "מלטה היא חלק מהאיחוד האירופי ועמדתנו לגבי המלחמה ברוסיה דומה לעמדת האיחוד. כמובן שההשפעה של המלחמה הייתה משמעותית. חוסר היציבות בנושא האנרגיה השפיעה על הכלכלה. אנחנו החלטנו לסבסד ולהתערב באופן מידי ואנחנו המדינה האירופאית ששימרנו על מחירי הדלק והגז למרות המשבר העולמי. הצלחנו לעשות זאת בזכות הכלכלה החזקה שלנו".
השר דיבר גם על משבר האקלים, נושא שמקבל מודעות נרחבת בשנים האחרונות: "המלחמה, מגפת הקורונה והמציאות המשתנה, הבהירה לנו שאנחנו לא יכולים כבר להסתמך על טכנולוגיה מיושנת. האתגר האנרגטי והעובדה שצרכים להסתפק בפחות בזבוז אנרגיה תוכל לשמור על עולם טוב יותר".
השר ציין את חשיבות הפעילות של אנשי דת בקשירת קשרים עם מדינות חדשות: "דווקא נציגי הדת שמהווים גוף ניטראלי יכולים לקדם שיחות בנושאים שונים. הם מהווים סוג של מתווכחים בנושאים רבים. כשאנחנו יושבים עם אנשים שונים שמייצגים קהילות שונות באירופה. נוצרת פתיחות שמובילה לתוצאות חיוביות. אנחנו מאמינים שכאשר יש פתיחות ושלום זה מוביל לפריחה ושגשוג לכלל הצדדים".