שר הביטחון בני גנץ הודה אתמול (ה') לרשות הפלסטינית על פועלה לשחרור גופתו של טירן פרו, הצעיר הדרוזי שנחטף ביום שלישי מבית החולים בג'נין, שלטענת משפחתו נותק ממכשירי ההחייאה. לדברי השר, הרשות סייעה בביצוע "הצעד ההומניטרי הבסיסי לאחר פעולה שפלה ובלתי אנושית".
גם בסוכנות הידיעות הפלסטינית הרשמית חלקו שבחים למי שפעלו מאחורי הקלעים להחזרת גופתו של האזרח הישראלי בן ה־17. "בהנחיית אבו־מאזן ובמעקב של ראש המודיעין הכללי, מאג'ד פרג', מושל ג'נין והכוחות הלאומיים, המאמצים לשחרר את גופתו של הצעיר טירן פרו נחלו הצלחה", נאמר בידיעה. לפי הדיווח, "הגופה התקבלה ממטה שירות הביון הכללי בג'נין על ידי הסהר האדום הפלסטיני, שהעביר אותה לצד הישראלי. כולם הדגישו את אחדות עמנו במולדת ובתפוצות, וא הצורך לבלום את דרכו של מי שמבקש לפגוע באחדות זו".
הסוכנות דיווחה עוד על שיחה שהתקיימה בין אבו־מאזן לסאלח טריף, ממנהיגי העדה הדרוזית בישראל, שבמהלכה הודה טריף ליו"ר הרשות הפלסטינית על מאמציו לשחרור גופת החטוף. אבו־מאזן הביע תנחומים לעדה הדרוזית ולמשפחת פרו, והדגיש את הצורך "לדחות את הפירוד ולבסס את קשרי האחים בין בני אותו העם". טריף ציין את הערכתם של בני העדה הדרוזית ומנהיגה הרוחני, השייח' מוואפק טריף, על המאמצים להשבת הגופה.
מושל ג'נין אכרם רג'וב שיגר ניחומים למשפחת פרו ולעדה הדרוזית, ובשיחה עם רדיו נאס הביע צער על האירוע. באותה שיחה קרא לפלסטינים ש"חיים בפנים" (בתוך שטחי ישראל; א"ג) להגיע לג'נין ללא חשש. רפיק חלבי, ראש עיריית דלית אל־כרמל, שיגר את תודתו לרשות הפלסטינית ולחברי הכנסת הערבים על תרומתם להשבת הגופה.

במקביל למגעים בין ישראל והרשות לשחרור גופתו של פרו, התרחש אירוע נוסף, בוטה ואלים יותר, שלא ברור עד כמה השפיע על התוצאה הסופית, אך לבטח יצר מתח בין הפלסטינים לדרוזים: לילה לפני שחרור הגופה החלו להתפרסם ברשתות החברתיות סרטונים של דרוזים המאיימים לפגוע בפועלים פלסטינים שנמצאים בשטחי ישראל, במטרה לשחרר את הגופה מג'נין. ואכן, לטענת הפלסטינים, שלושה פועלים מחברון נחטפו מדירה בירכא שבה שהו, ולפני שחרורם הוכו בידי חוטפיהם הדרוזים. הסרטונים והתמונות של הפועלים החטופים שודרו בערוצים פלסטיניים.
שייח' ראא'ד סלאח, מנהיג הפלג הצפוני של התנועה האסלאמית, הפעיל לחץ נוסף על החוטפים ודרש מהם לשחרר את הגופה. הוא הבהיר כי "טירן פרו היה בג'נין כמו כל אדם אחר, ולכן אנו מבקשים מחוטפי גופתו להשיבה בהקדם". בכך הגיב סלאח לטענת החוטפים הראשונית שלפיה מדובר בחייל.
לאחר פרסום פעילותם של הדרוזים נגד הפועלים הפלסטינים התפרסם סרטון נגדי ובו נראה רעול פנים חמוש שטען כי הוא תושב ג'נין וכי הוא נמצא בשטח ישראל, קרוב ליישוב דרוזי. הוא איים כי בכוונתו לנקום בדרוזים אם כל הפועלים לא ישוחררו.
על פי הפרשן הפלסטיני ג'יהאד עבד־אלכרים מלכה, אירוע החטיפה הבהיר כמה נקודות: "הראשונה היא שפיכת אור נוסף על גופות הפלסטינים שנמצאות בידי ישראל. השנייה היא שאכן חלק מהעדה הדרוזית משרת בצבא הכיבוש ומתעלל בפלסטינים בגדה המערבית, במחסומים, אבל לא כל הדרוזים משרתים בגדה המערבית ואפילו יש תנועה דרוזית שמתנגדת לשירות בצבא הכיבוש. לכן אסור להתייחס אל העדה כאל מקשה אחת". מלכה הוסיף כי "החזרת הגופה מחזקת את הקשרים בין הדרוזים לפלסטינים ואת ההתנגדות הדרוזית לכיבוש".