ועידת החינוך הלאומית ה-4 של מרכז ישיבות ואולפנות בני עקיבא ומקור ראשון, החלה היום (א') תחת הנושא "בשביל הרוח" וכן תציין את יום הולדתו ה-90 של יושב הראש הרב חיים דרוקמן. בוועידה התקיים מושב מיוחד תחת הכותרת: "אסיפת הורים. תפקידם של ההורים בקידום לימודי ילדיהם". את המושב הנחתה ריקי רט, כתבת מגזין, מקור ראשון. השתתפו בכנס הגב' שוש נגר, מ"מ ראש החמ"ד. הרב משה וייס, ראש ישיבת בני עקיבא נתיב מאיר. רפי אבידר – יו"ר ועד הורים אולפנת בני עקיבא אורות מודיעין.
צפו:
שוש נגר: "אנחנו נמצאים בעידן אחר. השינויים שעוברים על החברה בכלל, הכולל סדר יום חדש להורים ולילדים מביאים לכך שגם סוג הקשר השתנה. השאלה צריכה להיות שאלת המינונים, ולבחון את רמת השותפות שלהם – אם עושים זאת נכון אפשר להרוויח את הקשר עם ההורים. צריך לעשות השוואת תפיסות בין ההורים למורים, וכך בונים את הכלים הנדרשים גם להורים וגם למורים. אם נקיים מעגלי שיח בין הצדדים נוכל לרכך את המתחים ביניהם. עוד גורם חשוב זה לקיים מעגלי שיח גם עם התלמידים יחד עם ההורים והמורים, בית ספר שיעבוד נכון ידע לשים את הגבולות הנכונים. בסוף ההורים הם שותפים מלאים בחינוך הילדים".
הרב משה וייס: "יש להגדיר שיש הבדל בין חינוך ללמידה, לא תמיד זה חופף. החינוך של ההורים הוא מעל ומעבר, מצד השני בנושא הלמידה יש לנהוג אחרת כי ההורים מאוד מגוננים ויכולים למנוע למידה, ההורים תפקידם לחבק אבל צריך למורים להיות לעיתים השוטר. צריכה להיות מעורבות של ההורים, אך גם צריך שהבית יהיה בית ובית הספר יהיה בית ספר. המעורבות שהייתי שמח שתהיה עם ההורים זה בנושא הדוגמה אישית, הורה שבא ללמוד עם הילד בכל נושא זה גדול יותר מכל מה שמורה יעשה, ויש הורים ששואלים איך אפשר לעזור לבית הספר זה דבר מדהים בעיניי. בסוף צריך אמון בין הצדדים".
רפי אבידר: "אני חושב שמעורבות הורית היא דבר מבורך, התערבות הורית היא בעייתית. אנחנו מקיימים ערבי שולחנות עגולים של תלמידות, בוגרות, הורים ומורים כדי לתאם שיתופי פעולה. בית ספר הוא לא מקום רק להעביר ידע אלא גם ערכים. אני בטוח שתלמידים פחות אוהבים שההורים שלהם נמצאים בבית ספר, הילדים רוצים ללמוד לבד ולהיות עצמאיים. תפקיד ההורה לדעת ללכת בין הטיפות ולדעת איפה להיכנס, אך גם איפה לקחת צעד אחורה".