שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, אביגדור דורות, דחה את ערעורו של פלסטיני מעזה על חיובו במס זכייה בעקבות זכייתו בפרס הגדול בטוטו. העזתי השתתף וזכה במשחק טוטו (WINNER16) שהתקיים בשנת 2015. סכום הזכייה עמד על 45,277,045 שקלים, ובעקבות הוראות פקודת מס הכנסה ותקנות מס הכנסה נוכו לו במקור 30% מכספי הזכיה. בנוסף, לאחר שבוצעה בחינה מחודשת של גובה המס בו חייב הפלסטיני, נוכו מסך הזכייה עוד 2% נוספים, בגין מס על הכנסות גבוהות ("מס יסף").
הזוכה המאושר טען כי בשל היותו תושב הרשות הפלסטינית, שאין לו כל עסק או פעילות בישראל, הוא זכאי לפטור מלא מתשלום מס בישראל. לטענתו, זו המסקנה המתבקשת מסעיף 2 לנספח החמישי (פרוטוקול בנושא יחסים כלכליים) להסכם הביניים בין ישראל לרשות הפלסטינית ("פרוטוקול פריז"). במסגרתו של סעיף זה נקבע כי ישראל תמסה פלסטינים רק מפעילות כלכלית שהם מבצעים בישראל ותעביר לרשות הפלסטינית 75% מהמס שתגבה. במקרה זה טען הזוכה כי הוא אינו מקיים כל פעילות כלכלית בישראל, הוא אינו חייב במס על זכייתו בטוטו, שאין חולק כי אינה מהווה פעילות כלכלית ובמסגרת ההסכם, נקבע כי אין למסותו בגין זכייתו.
אולם, השופט דחה טענה זו וקיבל את עמדת מס הכנסה לפיה מאחר שההכנסה הופקה בישראל יש למסות אותה בישראל. השופט ציין עוד כי מיסי ההגרלות הם מיסים מיוחדים, שאינם נופלים לקטגוריות הרגילות של דיני המס, ולכן נחקקו במיוחד עבורם סעיפים רלוונטיים בפקודת מס הכנסה.
"תכלית החקיקה היא הרחבת בסיס המס ולכן, אין מקום לקבל את גישת המערער המבקשת לצמצם את הטלת המס במקרים הרלוונטיים. ככל שהמחוקק היה מעוניין בצמצום המס היה מאפשר לעשות כן במקרים מסוימים, אלא שטענות המערער, כפי שהובאו בערעור דנן, אינן מצדיקות גישה מצמצמת של הטלת המס".
בהמשך דחה השופט דורות גם את טענתו החלופית של הזוכה לפיה יש למסות את הזכייה כמס רווחי הון, וקבע כי הטענה איננה מגובה בחוק ובפסיקה. גם את ערעורו של הפלסטיני על חיובו במס יסף דחה השופט, תוך שהוא מציין כי מרגע שהוגש ערעור נדרש מס הכנסה לבדוק מחדש את חיובי המס של המערער, וממילא יתכן שיתברר גם כי הוא חייב במס נוסף כפי שקרה במקרה הזה.
לאור זאת דחה השופט דורות את ערעור המס שהגיש זוכה הטוטו הפלסטיני, וקבע כי הוא ישלם למס הכנסה הוצאות בסך 30 אלף ₪.