פתיחת הדיון במשפט נתניהו התעכבה הבוקר (ג'), אחרי שאחד מעורכי הדין של ההגנה נבדק ונמצא חולה קורונה. שאר הצוותים (תביעה והגנה) נמצאו בריאים, אך המסכות חזרו לאולם. בעקבות מחלתו של עורך הדין, הבוקר מתקיימת רק חקירתו הראשית של המשנה למנכ"ל משרד התקשורת ומנהל מנהל ההנדסה מימון שמילה, אשר שימש בשנים מסוימות גם כמנכ"ל בפועל של המשרד.
לבקשת התובעת, עו"ד יהודית תירוש, שניהלה את החקירה הראשית מטעם התביעה, שמילה סיפר על עשייתו מול בזק: "היו לנו תהליכי פיקוח שונים. חלק עם עיצומים כספיים", העיד.
שמילה נשאל על מינויו לממלא מקום בשבועיים שחלפו בין פיטורי המנכ"ל בתקופת ארדן, אבי ברגר, ובין מינויו של שלמה פילבר, "פיטורי ברגר עלו עוד לפני הבחירות. איתן צפריר (ראש מטה השר נתניהו – ש"פ) שאל אותי עוד לפני הבחירות האם אהיה מוכן לקבל עלי את תפקיד ממלא מקום המנכ"ל כי לא הולך טוב עם אבי ברגר. אני אמרתי לו שזה לא יהיה נכון, כי לא טוב להחליף מנכ"ל באמצע רפורמת השוק הסיטונאי. כשמוניתי למנכ"ל בפועל באתי לפגישה עם נתניהו, אני שאלתי אותו כמה שאלות והוא אמר לי להמשיך בקו של העשייה של המשרד, לפתח את התחרות, ולא נתן לי שום הנחיה מיוחדת".
על ראשית הקשר עם פילבר סיפר שמילה, כי זה היה עוד לפני המינוי הרשמי בממשלה, "אני זוכר שהוא יצר איתי קשר, אמר שהוא המנכ"ל המיועד ואמר שעד שהוא ייכנס לתפקיד הוא רוצה ללמוד. וכן, מאז היינו בקשר. לא ערכנו חפיפה. הסיכום בינינו היה שאני שתי דלתות ליד ובכל מה שיידרש אני שתי דלתות ליד ואני אסייע בכל מה שיידרש".
לגבי שיתוף הפעולה בינו ובין פילבר סיפר שמילה, "היה שיתוף פעולה מצוין, מכבד, פורה מקצועי. הוא התייחס אלי בצורה מקצועית. כאיש מקצוע בר סמכא. אני אדם דעתן שאומר את דעתי, בדרך כלל בארבע עיניים".
בהמשך נשאל שמילה על הידרדרות היחסים בין אגף כלכלה לפילבר, "בתחילת הדרך היה ניכר שהוא משתף אותם לא מעט אבל באיזה שהוא שלב זה התחיל להתדרדר. הוא הרגיש שהם לא משתפים פעולה, תוקעים לו מקלות בגלגלים. לא מטפלים בזמן בקשות שהוא מעביר להם. לעיתים היתה תחושה שהם אופוזיציה והם לא מבצעים משימות שמטיל עליהם המנכ"ל. לצערי היתה לנו מכת הדלפות של דברים שאנחנו דנים סביב שולחנות בתוך המשרד ופתאום הם מופיעים בתקשורת, לפעמים בצורה מעוותת, לי אישית זה הפריע, זה מפריע לכל בר דעת, בטח למנכ"ל".
שמילה נשאל גם על סוגיית ההדלפות, "לדוגמה הרן לבאות (סמנכ"ל כלכלה – ש"פ), סביב הימים של פיטוריו, נכנסתי למומו ושאלתי אותו על זה, כי זה הפריע לי מאוד. פילבר אמר לי שהוא (הרן לבאות – ש"פ) מדליף, שעדי קאהן עשתה תחקיר, ואני אמרתי לו שאני מאמין יותר להרן מאשר לעדי, למרות שאני מעריך אותה מאוד". בהמשך ציין שמילה כי כל המעורבים דאז עזבו את המשרד, אך ההדלפות מתוכו נמשכות.
המשנה למנכ"ל סיפר על הטיפול שלו בנושא עסקת מיזוג בזק-יס, וציין כי העיסוק בנושא התחיל עוד בתקופת השר ארדן, אז שימש כממלא מקום יו"ר מועצת הכבלים והלוויין, אולם הטיפול בבקשה הוקפא בכוונת מכוון, "זה היה מקל וגזר, בגלל שהם לא עמדו ביעדים של רפורמת השוק הסיטונאי, הוחלט לא לתת סוכריות. לא לתת להם כלום עד שהם לא יעשו מה שהם צריכים לעשות. אגב, היה דבר דומה גם עם הוט, כי גם שם היתה רפורמה והם היו עצלים. אני לא הייתי הגורם המרכזי אבל גם אנחנו באגף פיקוח ואכיפה עברנו על הבקשות".
שמילה התייחס בהמשך גם לטיפול בבקשת אישור המיזוג, וציין כי פילבר ציין שיש דדליין לאישור בקשת המיזוג, וכי הוא אף ביקש משמילה לסייע לו לקדם את הנושא, "פילבר ביקש לרוץ עם זה קדימה מה שיותר מהר כדי להגיע לתאריך היעד בזמן".
תירוש הציגה לשמילה תכתובות אימייל שהוא כתב אודות התנאים למיזוג, ובו מופיעות ההתניות שהוא ביקש להכניס לתוך אישור בקשת המיזוג. שמילה הסביר שהיה חשוב לו לוודא שהאישור לא מבטל את האפשרות לבצע אכיפה על הפרה קודמת שעשתה בזק, לא מאיין את האפשרות לדרוש בעתיד את הפרדת בזק לחברת תשתית וחברת שירותים, וכן מבקש לבדוק את ההמלצות של הרן לבאות להצבת תנאים למיזוג.
תירוש ביקשה משמילה לספר מדוע התנאים למיזוג לא נכללו באישור, "פילבר פחות התחבר ואהב את התנאים. הוא רצה מסמך קצר וקליל שלא יכלול יותר מדי תנאים. אני נקלעתי לסוף דיון ואני אמרתי להרן, מה העניין? כל מה ששמת פה קיים ברשיונות ובמקומות אחרים? למה לא להקל וללכת איך שהמנכ"ל מבקש ממך? אז הוא אמר, 'אתה יודעה מה, בסדר, תעשו מה שאתם רוצים'. הרן ג'ינג'י כזה, אני לא יודע לפרש את הרן. אני קצין לשעבר, בכל מקום שאני רואה מקום שאפשר לגשר אני מנסה לגשר. פילבר לא הסביר לי למה המסמך צריך להיות רזה וקל. הוא אמר לי שמסמכים צריכים להיות מה שיותר רזים ופשוטים. דעתי היא שאין סיבה להיכנס לכל הפלפולים אם הם לא נדרשים, זו דעתי ויתכן שפילבר הוא מאותו בית מדרש".
שמילה ציין כי בזמן אמת לא ידע את מעורבותו של אלי קמיר נציג בזק בבקשה להורדת התנאים, "לא ידעתי מי זה אלי קמיר, לא דיברו איתי עליו, אני לא יודע מה הוא ביקש". בהמשך שאלה תירוש את שמילה מה הוא אמר בחקירה בעקבות מה שהראו לו, בחקירה אני הרגשתי מאוד פגוע ואני לא נפגע בקלות. שנעשים דברים מאחורי הקלעים ולא מספרים לי עליהם. זה מזכיר לי את הימים שחברות הסלולר היו שמים אנטנות בתוך דוודים. שים את האנטנה בראש התורן וכולם יידעו".