המנדט מהנשיא שקיבל בנימין נתניהו להרכבת הממשלה צפוי להסתיים ביום ראשון, והוא נערך לבקשת ארכה מהנשיא יצחק הרצוג בסוף השבוע. שר המשפטים גדעון סער (המחנה הממלכתי) ושרת התחבורה מרב מיכאלי (העבודה) קראו לנשיא הרצוג שלא להאריך את המנדט של נתניהו, על אף שלהם אין מועמד אחר להרכבת ממשלה ולא 61 אצבעות להקמתה.
סער טען כי הרכבת הממשלה כבר הושלמה וכעת נתניהו משהה את השבעתה, רק כדי שיוכל להעביר חוקים פרסונליים. "העברת חתימות מפלגות גוש נתניהו להחלפת יו”ר הכנסת מעידה שהרכבת הממשלה הושלמה". כתב סער בציוץ בטוויטר. "בקשת נתניהו לנשיא לתוספת ימים לצורך זה היא אחיזת עיניים. המטרה: העברת חוקים פרסונליים ובעייתים לפי דרישת שותפיו לפני הקמת הממשלה. לא לשם כך ניתנה הרשות לנשיא בחוק להארכת מועד. על הנשיא לדחות בקשת נתניהו".
הדרישה של סער משונה, מאחר שנציגי מפלגתו לא המליצו על איש להרכבת הממשלה כשהיו אצל הנשיא אחרי הבחירות. למחנה הממלכתי אין מועמד והם מסרבים להקים ממשלה עם המפלגות הערביות. ומשכך, המספרים לא מתכנסים ואין לגוש השמאל יכולת להרכיב ממשלה.
מיכאלי פנתה "בדחיפות", כלשונה, לנשיא בבקשה דומה – להיענות בשלילה לבקשתו המסתמנת של ח"כ בנימין נתניהו לקבל הארכת המנדט להרכבת ממשלה בשבועיים נוספים. יו"ר העבודה כתבה כי "מפאת שיקול דעתו הרחב של הנשיא בסוגיה זו, אני סבורה כי עליו להימנע מכל הארכה של התקופה להרכבת הממשלה מעבר לתקופת 28 הימים שטרם מוצתה. אין לי ספק כי תהיה זו ההחלטה הנכונה ביותר אשר תוכל לסייע, ולו במעט, בשמירה על יסודות המשטר הדמוקרטי בישראל".
במקרה שנתניהו לא יקבל את הארכה, סביר להניח כי המנדט יוענק ללפיד או שיועבר לכנסת ל-21 יום, אשר במהלכם נדרשות חתימות של 61 ח"כים – אשר גם ככה יש לנתניהו, שיכול גם כן לבקש עוד 14 יום. כלומר, במקרה כזה השבעת הממשלה רק תידחה בכמה שבועות ולא תמנע את הקמתה. הדבר הזה ימנע משרי הממשלה המיועדים להיכנס למשרדיהם ולהתחיל בעבודה, ובמקביל תשאיר שרים במשרדם על אף שהם שמנועים למקדם כל החלטה בשל תקופת המעבר.