שופטי בג"ץ, יצחק עמית ענת ברון ורות רונן, דחו אמש את עתירת המועצה האזורית מטה בנימין, אשר דרשה לבטל את החלטת הממשלה היוצאת להגדיל את מכסת הפועלים הערבים מאזור יו"ש העובדים בישראל. בשטחה של מועצת בנימין נמצאים ארבעה מעברים אשר בשניים מהם, מעבר חשמונאים ומעבר קלנדיה, עוברים מדי בוקר אלפי פועלים פלסטינים בדרכם לעבודה בישראל. לטענת המועצה, המעברים ממילא עמוסים לעייפה ומדי יום נוצרים במקום פקקי תנועה כבדים שפוגעים ברווחת תושבי המועצה, ועל כן הגדלת המכסה תיצור הכבדה משמעותית נוספת.
בעתירה נאמר עוד כי ההחלטה על הגדלת המכסות אינה סבירה או מידתית, והתקבלה בניגוד לדין תוך פגיעה משמעותית בתושבי המועצה ובאוכלוסייה הפלסטינית העושה שימוש במעברים; כי העומס התחבורתי גורם לסיכון חיי הנוסעים הנדרשים להגיע בדחיפות לבתי חולים בישראל וכי השהייה בפקקים יוצרת סיכון ביטחוני לתושבי המועצה, שכן בעבר מפגעים ניסו לנצל את המצב לשם כך.

עוד נטען כי המצב במעברים מוביל לפגיעה אף בפועלים הפלסטינים הנדרשים לצאת לפנות בוקר על מנת להגיע בזמן לעבודתם, זאת משום שהסדרי התנועה אינם הולמים את כמות הרכבים העוברים במקום, ואין כל תשתית מתאימה לאיסוף הפועלים בטרם הסעתם למקומות העבודה שלהם כדוגמת חניה, מפרצי אוטובוסים או שטחי עצירה. במועצת בנימין הדגישו כי הם אינם מתנגדים להכנסת הפועלים הפלסטינים לישראל, אלא רק דורשים כי זו תיעשה באופן מסודר ומפוקח, שלא ייפגע ביתר תושבי המועצה והאזור.
שופטי בג"ץ דחו את העתירה על הסף, בטענה שהמועצה לא הניחה תשתית עובדתית הולמת להוכחת הנטען בעתירה, וכן שלא בוצע "מיצוי הליכים". השופטים קיבלו את טענת המדינה שלא התקבלה כל החלטה להגדיל את מכסת ההיתרים ולאפשר כניסת 20 אלף פועלים נוספים מדי בוקר, וכן את הטענה שמכתבי מיצוי ההליכים נשלחו לכתובות שגויות. עם זאת ציין השופט עמית, "לפני סיום, אציין כי לצד הסעד העיקרי שהתבקש, עתרה העותרת לשפר באופן משמעותי את התשתיות הקיימות במעברים, לרבות הוספת כוח אדם, פתיחת נתיבי נסיעה נוספים ועוד. רשמנו לפנינו את האמור בתגובת המשיבים ולפיו הצורך בשדרוג התשתיות באזור נבחן על ידם ועל ידי רשויות נוספות, וכבר בימים אלו נעשות פעולות שמטרתן להקל על עומסי התנועה הרבים הקיימים באזור. יש לקוות כי הדבר ייעשה בהקדם ככל שניתן".