שגריר ישראל לשעבר בוושינגטון המקורב לבנימין נתניהו, רון דרמר, סבור כי ישראל יכולה להגיע להסכם שלום עם ערב הסעודית גם תחת ממשל ביידן. את עמדתו הוא הביע בריאיון בהסכת "דיפלומטיקלי אינקורקט" בשבוע שעבר. במהלך ריאיון לוועידת מקור ראשון לפני כשנה וחצי אמר דרמר כי אין לו ספק שאילו נבחר דונלד טראמפ לכהונה שנייה כבר היה מושג הסכם שלום כזה.
לפני ביקור ביידן בישראל ובסעודיה, בתחילת יולי, אמר דרמר דברים דומים שצוטטו אז בישראל היום. מאז נדמה שהביקור האמריקני בריאד לא שיפר את היחסים בין ארה"ב לסעודיה. ביקורת רבה נמתחה על ביידן ממפלגתו שלו משום שביקר אצל יורש העצר וראש הממשלה מוחמד בן סלמן לאחר שהכריז בעצמו על ערב הסעודית כמנודה בשל רצח העיתונאי ג'מאל חשוקג'י. הביקור הגביר עוד את המתח בין שתי המדינות, כאשר סעודיה לא נענתה לבקשה האמריקנית להגביר את ייצור הנפט כדי להקל על לחצי המחירים שנוצרו על רקע הפלישה הרוסית לאוקראינה.
השבוע ביקר בסעודיה נשיא סין שי ג'ינגפינג, ונראה לכאורה כי התקבל בכבוד רב יותר מזה שזכה לו נשיא ארה"ב. בפרק ההסכת שהוקלט ב־30 בנובמבר, בטרם הביקור הסיני בסעודיה, אמר דרמר לראש מכון JINSA מייקל מקובסקי שההתקרבות הפוטנציאלית בין ישראל לסעודיה ולארה"ב תוכל להרחיק את הסעודים מרוסיה וסין.
"אני בטוח שיש דרך לשפר את יחסי ארה"ב־סעודיה, ויחסי ישראל־סעודיה ירוויחו מכך. זה ישנה את האזור מאוד", אמר דרמר, ששמו עלה מאז הבחירות כמועמד אפשרי של נתניהו לתפקיד שר החוץ. "ביידן יכול לקבל את פרס נובל לשלום על ידי השגת הסכם שלום בין ישראל וסעודיה, ונתניהו יכול להיות גורם קריטי בלסייע לזה לקרות".
לדבריו, רצח חשוקג'י הוא נורא וערב הסעודית אינה דמוקרטיה ואינה ליברלית, "אבל מדינות כאלו יש לבחון לא רק ביחס לארה"ב, אלא ביחס להיכן שהיו הן עצמן לפני חמש או עשר שנים. האם הן יותר פתוחות. וערב הסעודית אכן נעה לשם".
דוגמה ליכולת של הדיפלומטיה הישראלית לשפר יחסים בין ארה"ב למדינות ערב הוא הביא מתקופת כהונתו כשגריר בוושינגטון: אז, לדבריו, היו גורמים – ובהם גם הסנאטור ג'ון מקיין שהלך מאז לעולמו – שלחצו להפסיק את הסיוע האמריקני למצרים. "אנחנו בישראל חשבנו שזו טעות. ביליתי הרבה שעות בשנתי הראשונה כשגריר בניסיון למנוע מהאמריקנים להתקדם לעימות עם מצרים. עכשיו אני רואה שיש גורמים שרוצים להיות קשוחים מול סעודיה – לא רק הבית הלבן, גם סנאטורים משתי המפלגות – ואני חושב שזה חשוב שישראל תלך לוושינגטון ותדבר". לדבריו, יש לנצל את יציבות הממשלה המסתמנת להתקדמות אזורית.
דרמר גם הביע אופטימיות מכך שהסכם הגרעין עם איראן ירד מהפרק, וכן מהאפשרות שמשטר האייתוללות באיראן נמצא על סף קריסה. לדבריו, האפשרות הזו נראית כיום קרובה הרבה יותר, על רקע המחאה המתחוללת בערים באיראן. הוא הוסיף כי על מנהיגי המדינות הדמוקרטיות להביע תמיכה במפגינים.