בנסיון למנוע את שחרורו לחופשי – משפחות שכולות הגישו תלונה נגד מחבל שעתיד להשתחרר מחר ממאסר, אחרי כמעט עשרים שנה שישב על סיוע לטרור ואי מניעת פיגוע.
המחבל מוניר רג'בי צפוי להשתחרר מחר ולשוב לביתו שבחיפה, משפחתו העלה לרשתות תמונות בהם הבית שהוכן עבורו, עם נוף לואדי עארה. רג'בי תושב חיפה, הורשע בכך שסייע לאחיו תושב חברון שביצע את הפיגוע בקו 37 בשנת 2003 בעת האיתיפאדה השניה ובו נרצחו 17 בני אדם.
על פי האישומים שבהם הורשע לאחר הפיגוע, תכנן מוניר פיגוע התאבדות שלבסוף לא יצא לפועל אך החליט לסייע לאחיו חאפז רג'בי לבצע פיגוע דומה. המחבל סייע לאחיו שתכנן להתאבד מתוך הידע וההיכרות עם חיפה, לאתר את קו האוטובוס העמוס ביותר בעיר ולהעריך מראש את השעות שבהן יהיה מלא בנוסעים וכן בהכנסת המתאבד לתוך שטח ישראל. בשלב מתקדם יותר הסתירו השניים את מטען החבלה בביתם בחיפה. מכתב האישום עולה כי השניים המליצו על ביצוע הפיגוע במתקן ביטחוני באזור חיפה, אולם בסופו של דבר נבחר קו 37 כיעד הפיגוע. כאמור בסופו של דבר, רג'בי האושם בקשירת קשר לרצח, סיוע לאויב במלחמה ובאי מניעת הפיגוע.
בשל קשיים משפטיים בהוכחת העבירות, חתמה איתו הפרקליטות על הסדר טיעון ומחקה מכתב האישום את העבירות החמורות של קשירת קשר לרצח, אי־ מניעת פשע וחיפוי. רג'בי הורשע בקשירת קשר לסיוע לאויב במלחמה, ונגזר עליו מאסר עולם, אשר נקצב ל־20 שנה. בהחלטה לדחות את ערעור רג'בי על עונשו, כתבה השופטת אסתר חיות, ששפטה אז בבית המשפט המחוזי בחיפה כי הוא "הונע מתוך שנאה תהומית לישראלים וליהודים באשר הם".
כעת עם סיום תקופת מאסרו הגישו המשפחות השכולות מאותו הפיגוע תלונה לתחנת משטרת חיפה ובה טענו כי יש לחקור אותו על עבירה נוספת ובכך למנוע את חזרתו לביתו. על פי התלונה, יש לחקור אם המחבל עבר על עבירת קבלת תמורה על מעשה טרור. על פי החוק, מבצע פעולה ברכוש כדי "לתגמל בעבור ביצוע של עבירת טרור חמורה" דינו מאסר עשר שנים. על פי מידע שהמשפחות העבירו למשטרה רג'בי קיבל מהרשות הפלסטינית משכורת על כל חודש בו היה בכלא כך שיש להעמידו לדין גם על כך.
בקיץ האחרון פנו משפחות הנרצחים מהפיגוע לשר הביטחון גנץ וראש הממשלה דאז נפתלי בנט ובקשו שיוצא למחבל צו האוסר עליו להסתובב באיזור מגוריהם של נרצחי הפיגוע, "צו כזה הוא בסמכותכם, ואנו סבורים כי הוא הכרחי לצורך הבטחת שלומו של הציבור שנפגע ישירות מהמחבל. זוהי חובתה של מדינת ישראל. הפיגוע הותיר אותנו, בני המשפחות של 17 הנרצחים, שבורים ומוכים, ומאז אנו מנסים לאחות את השברים. כל יום הוא התמודדות חדשה, והכאב אינו מרפה. חזרתו של המחבל לסביבת נפגעי העבירה תהפוך את חיינו לגיהינום יומי, ואנו חוששים שניאלץ להיתקל בו בחיי היום־יום, ברחוב, בקניון או במסעדה. אפשרות זאת בלתי מתקבלת על הדעת, היא מדירה שינה מעיני המשפחות" כתבו.
המשפחות פעולות במסגרת פורום "בוחרים בחיים", משפחות שכולות מאירועי טרור המנסות להוביל מהלכים נגד ארגוני המבצעים פיגועים. בתוך כך חברי פורום בוחרים בחיים של המשפחות השכולות יגיעו מחר לכנסת לקדם שתי הצעות חוק המבקשות לגרש מחבלים בעלי אזרחות ישראלית שקיבלו משכורת מהרשות הפלסטינית וכן הרחקת המחבלים המשוחררים ממקום הפיגוע בדומה לסעיף ההרחקה בעבירות מין. המשפחות מצפות להיכנס לישיבות הסיעה של מפלגות הקואליציה המסתמנת.