האם ישראל עלולה להיכנס ל'רשימה השחורה' של האו"ם בשל טענות לפגיעה בילדים במהלך לחימה? וירג'יניה גמבה, שליחת האו"ם לנושא ילדים באזורי לחימה שהגיעה לביקור בישראל, צפויה להיפגש השבוע עם הרמטכ"ל אביב כוכבי ועם גורמים ביטחוניים נוספים. הידיעה אודות הביקור פורסמה לראשונה אמש בחדשות 13.
בית הדין בהאג ידון ב"כיבוש" הישראלי: "תמיכה במהלך הפלסטיני היא פרס לארגוני הטרור"
מבוא לאנרכיה: התפוררות הרש"פ עשויה להיות הזדמנות לישראל
"שומר החומות": הפלסטינים דורשים דיון בבית הדין בהאג
בדו"ח השנתי בנושא ילדים באזורי לחימה שפרסם מזכ"ל האום אנטוניו גוטרש בתחילת הקיץ, נקבע על פי נתונים שסיפקו הפלסטינים כי כוחות הביטחון הישראליים הרגו 78 ילדים פלסטינים ופצעו 982 בשנת 2021, נתונים שכללו גם ילדים שנפגעו לכאורה בעזה במהלך מבצע שומר חומות.
בישראל טענו כי ישנה התעלמות מכך שחלק מבני הנוער שנפגעו היו פעילים בעצמם במעשי טרור, וכן מהשימוש הציני המכוון שעושים ארגוני טרור בנוכחותם של ילדים.
ארגוני "זכויות אדם" אנטי-ישראליים, דוגמת HRW, כמו גם גורמים פלסטיניים, קראו למזכ"ל האו"ם להכניס את ישראל בעקבות הנתונים הללו, לרשימה השחורה של גופים בינלאומיים שאינם בוחלים בפגיעה בילדים. הרשימה השחורה כוללת 57 קבוצות טרור ומדינות שאחראיות לפגיעות קשות בילדים במהלך סכסוך מזויין. מי שכלול ברשימה, עלול להיות כפוף לסנקציות של מועצת הביטחון של האו"ם.
גוטרש עצמו ציין במהלך פרסום הדו"ח שאותו הכינה גמבה, כי אם המצב לא ישתפר בישראל במהלך 2022, היא עלולה למצוא עצמה ברשימה.
יש לציין כי בדו"ח האחרון של האו"ם, לא נסקרה כלל פגיעה בילדים באוקראינה, בעקבות הפלישה הרוסית לשם. באו"ם טענו כי נתונים אלו ייכללו בדו"ח שיתפרסם בשנת 2023, וזאת על אף שהפלישה הרוסית התחוללה כבר בפברואר של השנה הנוכחית.
ממכון המחקר NGO Monitor נמסר כי "דו"ח הילדים של האו"ם המזכיר את ישראל בכל שנה, רצוף סטנדרטים כפולים כלפי ישראל וחצאי-אמיתות, ומתבסס על דו"חות שמפיקים ארגונים פוליטיים, חלקם אף קשורים לארגון הטרור החזית העממית לשחרור פלסטין.
"הארגונים מתארים את חיילי צה"ל כמתעללים לכאורה בילדים פלסטינים ובהרג מכוון, ומוחקים את ההקשר לטרור – כאשר המטרה היא הכנסת צה״ל לרשימה השחורה של מזכ"ל האו"ם, לצד ארגונים כמו דעאש ובוקו-חראם. אנו מקווים שביקורה של גמבה בישראל יוכיח לה את הפער בין המעשיות של הארגונים עליהם היא מתבססת, לבין המציאות שבה ילדים פלסטיניים מנוצלים על ידי ארגוני טרור".
ממשרד החוץ נמסר כי "ישראל נמצאת בשיח עם מזכ"ל האו"ם ואנשיו מזה שנים. הביקור הזה הוא חלק מהדיאלוג הזה".