פעילות כוחות הביטחון ביממה האחרונה, למעצר מבוקשים בג'נין לוותה בחילופי ירי כבדים של חמושים על גגות הבתים. במהלך חילופי הירי נהרגה פלסטינית בת 16.
בצהל בודקים את נסיבות האירוע, אך הדיווח הפלסטיני כבר קבע מציאות, הנדס תודעה ותיאר מציאות שבה צה"ל נכנס לג'נין ירה בכוונת מכוון בנערה בראש ויצא, תוך התעלמות מוחלטת מחילופי האש שהיו במחנה הפליטים.
דיווחים כגון אלו הם הבסיס לדיונים שמקדמת הרשות הפלסטינית נגד ישראל במוסדות האו"ם. היום צפויה העצרת הכללית של האו"ם לדון במציאות "כיבוש הגדה המערבית וירושלים על ידי ישראל", לפני הפניית מסקנותיה לבית הדין הבינלאומי בהאג.
הרשות הפלסטינית דרשה מבית הדין הבינלאומי להגיש חוות דעת משפטית על "חוקיות הכיבוש הישראלי בשטחים הפלסטיניים". בחוות הדעת מבקשים הפלסטינים לקבל תיאור של ההשלכות המשפטיות הנובעות מ"ההפרה המתמשכת של ישראל בזכותו של העם הפלסטיני להגדרה עצמית, כיבושו, התיישבות וסיפוח ארוך הטווח של אדמות, וכן אימוץ חקיקה ואמצעים מפלים נגד הפלסטינים".
התקווה הפלסטינית היא שתתקבל החלטה לפיה ישראל מבצעת פשעי אפרטהייד בשטחי הרשות ותיפתח חקירה של התובע הכללי הבינלאומי ובית המשפט הפלילי הבינלאומי נגד ישראל.
לקראת הדיונים ותהליך ההצבעה, מנסים במשרד החוץ הישראלי לשכנע מדינות להתנגד להחלטה או להימנע מהצבעה בעדה. עם זאת, ההערכות מצביעות על כך שההחלטה תעבור, לאור הרוב התומך בצד הפלסטיני באו"ם. ההחלטה לפתוח בחקירה פלילית נגד ישראל כבר אושרה בוועדה הרביעית של האו"ם בתחילת נובמבר, אז ביקשו חברי האו"ם מבית הדין הבינלאומי להביע את דעתו בדחיפות על "הכיבוש, ההתיישבות וסיפוח האדמות הפלסטיניות על ידי ישראל הפוגע בזכות הפלסטינים להגדרה עצמית".
98 מדינות תמכו בהחלטה ו-17 אחרות התנגדו לה, בעוד 52 מדינות נמנעו מהצבעה. הצבעה נוספת אמורה להתקיים בשבוע הבא בעצרת הכללית של האו"ם על אותה החלטה, בטרם תועבר לבית הדין הבינלאומי בהאג