נערים שתקפו באלימות נהג אוטובוס וזרקו אבן על רכבו שוחררו ממעצר לאחר שטענו כי עשו זאת כדי לסייע לקשישה. האירוע דווח לאחרונה לצד אירועים אחרים של תופעת האלימות בכבישים. ב-1 בדצמבר נערים בני 15 עד 17 תועדו תוקפים נהג אוטובוס בצומת קריית־אתא. לפי חומר החקירה שנאסף עד כה, הנערים היכו את הנהג באגרופים, ריססו לעברו גז מדמיע ולאחר מכן זרקו סלע שניפץ את שמשת האוטובוס. הנהג עצמו נפצע ופונה לבית החולים רמב"ם בחיפה לצורך טיפול רפואי.
הנערים החשודים בתקיפה האלימה נעצרו, ובמסגרת חומר החקירה הוצג בבית המשפט לנוער בקריות גם הסרטון המציג לפרטים את התקרית אלימה, בתחילה הוארך מעצרם בימים אחדים, אך כאשר הגישה המשטרה בקשה נוספת להארכת מעצר טענו הנערים כי ביקשו רק להגן על אישה שהנהג, לטענתם, התייחס אליה בצורה לא ראויה.
עורכי הדין של החשודים יעל טוב־אל ויוני דדון הציגו את הטענה לבית המשפט המחוזי בחיפה והשופטת חן ברק קיבלה את עמדתם וקבעה כי ניתן להסתפק בחלופת מעצר. המשטרה ערערה על ההחלטה אך גם השופט יובל וסרקרוג אישר את שחרור הקטינים והדגיש את עברם הנקי של הקטינים וגילם הצעיר. המשטרה הגישה ערר לבית המשפט המחוזי בחיפה. השופט סארי ג'יוסי החליט גם הוא על שחרור בתנאים מגבילים – מעצר בית בפיקוח ובערבויות כספיות. עו"ד טוב־אל מסרה בתגובה: "מקומם כי המשטרה ביקשה להעביר מסר לעניין האלימות בכבישים באמצעות נער בן 15. מברכת על החלטת בית המשפט המחוזי אשר לא קיבל את עמדת המשטרה והורה על שחרור בהצהרת תובע".
בשבועות האחרונים הותקפו כמה וכמה נהגי אוטובוס בתקריות בכבישים, ארגון נהגי האוטובוסים בישראל מבית ההסתדרות הלאומית מסר כי "רק השבוע פרסמנו את דו"ח ארגון הנהגים המצביע על 4,400 מקרי אלימות כלפי נהגים רק מתחילת השנה וכעת אנו ממשיכים לחוות גל תקיפות נוראי. הגיע הזמן שמשרד התחבורה יאמץ במהירות הבזק את התוכנית למניעת האלימות נגד הנהגים שהוכנה ע"י ארגון הנהגים וההסתדרות הלאומית. היום שבו נהג יירצח על הכביש קרוב מתמיד".
לפני כשבועיים אמר המפכ"ל קובי שבתאי בהתייחס לגל האלימות, "נארגן צוות חשיבה שמטרתו תהיה לראות איך אנחנו נותנים מענה משולב בין משטרת ישראל לגופים האחרים ואני מקווה שנוכל לספק יותר ביטחון לתושבים ברחובות. ידע כל אדם שנוהג באלימות כי יש לכך מחיר ענישתי כבד הן בשלילת החירות והן בקנסות כבדים. אני קורא לאזרחים שנופלים קורבן לאלימות בכביש ואלימות בכלל להתלונן ולשתף אותנו כדי שנעקור אותם מהחברה".