בית המשפט המחוזי בבאר שבע גזר 21 חודשי מאסר ושלילה של ארבע שנים לתושב אום בטין שבנגב שהורשע בפעם השמינית בנהיגה ללא רישיון ואף קרע את האזיק שדרכו עקבה המשטרה אם אינו נוהג ברישיון.
עלי אבו כף החל את סדרת עבירות התנועה שלו כבר ביולי 2011, אז נגזר עליו עונש מאסר בן 6 שנים וחצי. העונש הוטל עליו לאחר שנעצר על נהיגה ללא רישיון, ביום בו השתחרר לאחר מעצר קצר, החל אבו כף בנסיעה פרועה שהסתיימה בהתהפכות בה נהרג קרב משפחה שלו.
אבו כף כאמור נידון ל-6 שנות מאסר וחצי ושלילת רישיון למשך 8 שנים. מאסרו קוצר ובשנת 2014 הוא שוחרר. כשנתיים לאחר מכן שוב נכנס למאסר על הרשעה בשורת עבירות רכוש וכן נהיגה ללא רישיון. כעבור שלוש שנים שוחרר ועל אף השלילה וכן על אף העובדה שמעולם לא הוציא רישיון נהיגה – חזר לכביש ונעצר בחודש מארס האחרון. הוא שוחרר ממעצר תחת איזוק אלקטרוני שמשמש את המשטרה לוודא כי אינו נוהג, אך במשטרה גילו כי הוא חתך את האזיק האלקטרוני והמשיך לנהוג.
בתביעה המשטרתית דרשו לגזור עליו 24 חודשי מאסר. עורכת דינו של הנאשם ביקשה מבית המשפט להתחשב בכך שעברו הפלילי ישן ואין לתת לו משקל. כמו כן היא בקשה לציין כי הוא נהג בנסיעות האחרונות בשטח עפר ולא בכבישים בהם נוסעים אנשים נוספים וכך לא סיכן את חייהם של עוברי דרך.
בסופו של דבר כאמור נגזרו עליו 21 חודשי מאסר, עוד חצי שנה של מאסר על תנאי וארבע שנות פסילה מיום שחרורו. השופטת חנה בר ציינה בגזר הדין כי לנאשם שמונה הרשעות קודמות, בין היתר, בעבירות דומות של נהיגה בהיותו בלתי מורשה ובזמן פסילה. כמו כן, מיוחסות לנאשם עבירות של החזקת אגרופן, נהיגה פוחזת, גניבה מרכב (מספר עבירות), גניבה, התפרצות למקום מגורים, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו (מספר עבירות), הריגה, הפרת הוראה חוקית (מספר עבירות), הדחה באיומים, שיבוש מהלכי משפט, איומים קשירת קשר לביצוע פשע והתחזות לאחר במטרה להונות. מדובר בעבר פלילי מכביד.
אין חולק, כתבה השופטת, כי הנאשם בהתנהגותו הביע זלזול בוטה בהחלטות בית המשפט, ולא בפעם הראשונה, והיווה סכנה של ממש לציבור. יש להרתיע נהגים מסוג זה על ידי החמרה בעונשם. הנאשם שבפניי לא עבר כל הליך שיקומי ממשי. הוא הביע בגזר הדין נשוא המאסר המותנה בר ההפעלה כי הוא מבקש סליחה ומביע רצונו להשתקם ואולם ביצוע העבירות הנדונות ולא בפעם הראשונה, מעיד יותר מכל כי דברי הנאשם היו מהפה אך החוץ. הנאשם לא הפנים את חומרת העבירות ולא הפיק לקחים מהעונשים שהוטלו עליו בעבר. התנהלות זו של הנאשם עולה בקנה אחד עם עברו הפלילי".
לפני כשבועיים בשיחה עם כתבים מתח השר לביטחון הפנים היוצא, עמר בר-לב, ביקורת על העונשים המקלים שניתנים בבית הנמשפט לעברייני תנועה בחברה הבדואית ואמר "אחד המדדים לחוסר המשילות בדרום זו התפרעות של בדואים בכבישים, וירי. אחד המדדים שקבעתי זו עלייה של כ-15 אחוזים בדו"חות תנועה, נהיגה בלי רישיון וכו', שניתנים בדרום. כעבור תקופה התברר לי שהאכיפה בדו"חות עלתה ב-100 אחוזים. מצד שני מספר התאונות הקטלניות עלה ב-40 אחוזים. התברר לי, שמקרב המקרים הקשים רק 21 אחוזים הגיעו לפסק דין. ומה היה פסק הדין? 61 אחוזים קיבלו עד 1,000 שקל קנס ושלילת רישיון – לאדם שאין לו רישיון. זו דוגמא שהאכיפה הוגברה, אבל הבעיה קשורה גם במערכת המשפט ובחקיקה".