אחת מדרישותיה המרכזיות של יהדות התורה בהסכמים הקואליציוניים, שהביאה גם לעימות עם הליכוד ומשרד האוצר, הייתה להשוות את תנאי שכרם של המורים והגננות בחינוך החרדי לאלה שבחינוך הממלכתי. דרישה זו הגיעה כעת לפשרה מקילה, שדוחה את השוואת השכר עד לאחר הקמת הממשלה.
על פי ההערכות, עלותו הכספית של מהלך כזה היא חמישה מיליארד שקלים, סכום שסירבו לו במשרד האוצר. יו"ר דגל התורה משה גפני הבהיר כי בלי סיכום בנושא הוא לא ייכנס לממשלה. "מורה בחינוך הממלכתי מקבלת עשרת אלפים שקלים, ומורה מתחילה בחינוך חרדי מקבלת 5,000 שקל", התרעם גפני בראיון שהעניק למקור ראשון לפני כחודש. "גננות חרדיות מקבלות חצי שכר לעומת גננות מקבילות במערכת הממלכתית. יו"ר הסתדרות המורים מצדיקה אותי, עם האוצר יש לנו ויכוח. לא נהיה בשום קואליציה אם לא יושווה השכר של עובדי ההוראה".
במילים דומות התבטא גם יו״ר אגודת ישראל יצחק גולדקנופף: "אני אומר לנתניהו, לא ניכנס לממשלה בלי השוואת תקציבי החינוך החרדי לחינוך הממלכתי. לנו יש את הליבה שלנו". על אולטימטום זה חזרו חברי הכנסת של המפלגה בפורומים רבים.
עם זאת, לפי מידע שהגיע למקור ראשון, הפשרה המסתמנת בין הצדדים לקראת חתימה על הסכם קואליציוני ראשון, תכלול דחייה של המהלך עד לאחר הקמת הממשלה. מהפרטים עולה כי בהסכם הקואליציוני נוסח סעיף העוסק בהסדרת התקצוב של המורים והגננות בחינוך החרדי על ידי צוות מיוחד שיוקם מיד לאחר השבעת הממשלה.
אתמול דווח בחדשות 12 כי לאחר פגישה ממושכת הוסכם בין הצדדים כי לא יקודם חוק הגיוס לפני הקמת הממשלה, אך במקומו יקודם חוק יסוד לימוד תורה. עם זאת, חוק הגיוס יהיה מחויב לעבור לאחר הקמתה מאחר ובג"ץ דחה כבר כמה פעמים את ביטול החוק בשל הפלונטר הפוליטי.
נוסף על כך, המכון הרפואי באבו־כביר ייסגר לעבודה בשבת ובמקומו תוקם שלוחה לציבור הערבי בצפון. תוענק הנחה בתחבורה ציבורית לבחורי ישיבה כמו לסטודנטים הלומדים באקדמיה. באשר להפרדה מגדרית, יחודד הסעיף בנוגע לציבור החרדי בלבד שרוצים בכך, ובעיקר במופעי תרבות ולימודים. החוק לא יחול על אוטובוסים או ברחוב כלפי הציבור הכללי. "בתנאים אלה הפרדה לא תיחשב אפליה", נכתב בסעיף.
בנוגע לחשמל בשבת יוכנס סעיף שיאפשר לרשויות מקומיות לאגור חשמל לטובת החפצים בכך בשבת, אך הסטטוס קוו יישמר. סעיף זה עלה גם בממשלות קודמות שבהן החרדים היו חברים בקואליציה.