חברת הכנסת לימור סון הר-מלך (עוצמה יהודית) הודיעה היום (ד') לשר לביטחון הפנים היוצא עמר בר לב ולנציבת שב"ס רב-גונדר קטי פרי, כי בכוונתה לנצל את חסינותה הפרלמנטרית כדי לבקר בבית המעצר את העצור המנהלי אלחי כרמלי, ולעמוד מקרוב על תנאי כליאתו כבר בימים הקרובים.
"בכוונתי להשתמש בחסינותי הפרלמנטרית כדי לפגוש מקרוב את העצור המנהלי אלחי כרמלי, שעצור מזה כחודש ללא משפט וללא ראיות בצו שערורייתי שהטיל בני גנץ, ולפקח מקרוב על תנאי כליאתו". אמרה. לדבריה, "על פי דיווחים שהגיעו אלי, כרמלי מוחזק בתנאים מחפירים, בתא קטן, ללא שיחות טלפון – אף לא לאשתו, ומבלי שיתאפשר לו לקיים תפילות במניין וצרכים דתיים נוספים, גם לא בבית הכנסת שבכלא".
"לא ייתכן שבזמן שרבי מרצחים וראשי ארגוני טרור מקיימים חפלות בכלא, עצורים מנהליים יהודים שלא הואשמו באף עבירה ישבו בתנאים מחפירים. את הצו הזה שהוציא בני גנץ ממניעים פוליטיים בשלהי כהונתו, תוך עקיפה בוטה של בית המשפט שהורה לשחרר את כרמלי, יש לבטל בהקדם האפשרי. עד אז אעמוד על המשמר לוודא שהעצורים המנהליים זוכים למלוא התנאים העומדים להם בחוק", אמרה סון הר-מלך.
נזכיר כי כרמלי, תושב השומרון, נשוי ואב לתינוקת, נעצר לפני כחודש בידי המשטרה אשר ביקשה להאריך את מעצרו אך בימ"ש השלום בירושלים דחה את הבקשה. דקות לאחר החלטת בית המשפט, חתם שר הביטחון היוצא גנץ על צו מעצר מנהלי ל-4 חודשים כנגד כרמלי. מאז, לטענת עורכי דינו, הוא מוחזק בתנאים קשים בבית המעצר במגרש הרוסים בירושלים.

מלבד כרמלי נמצא במעצר מנהלי צעיר נוסף תושב השומרון, אברהם ירד, אשר רק לפני ארבעה חודשים שוחרר ממעצר מינהלי קודם. לאחר שחרורו אז סיפר על תנאים קשים במעצר ואמר למקור ראשון כי "עשיתי קבלת שבת לבד או עם מי שהיה איתי בתא. זה לא מצב רגיל. מסיבות לא ברורות לא נתנו לי ללכת לבית הכנסת בכלא. היציאה היחידה שהייתה לי זה שעה בבוקר לחצר, וגם זה – אם לא יצאתי בדיוק ב־7:00 והייתי מתעכב דקה, היציאה הייתה נשללת ממני. עצורים מנהליים צריכים להיות בתנאים הכי טובים שיש בכלא, כי הם לא עצורים בחשד לעבירה מסוימת, לא נחקרים, אלא צו חסוי הביא אותם למעצר. אבל במקרה שלי זה היה הפוך. העבריינים הכי גדולים, בכירי ארגוני הפשיעה, המחבלים הכי קשים – לא מקבלים יחס כזה גרוע כמו שנתנו לי".
שורת ח"כים פנו לשר הביטחון גנץ בדרישה לבטל את צו המעצר המינהלי, בהם ח"כים מהליכוד, עוצמה יהודית, יהדות התורה, ש"ס והציונות הדתית. אתמול השיב להם גנץ: "אני רואה בחומרה רבה את העובדה שאתם בוחרים, ללא כל ידע או גישה למידע הביטחוני הרגיש שנבחן בערכאות משפטיות, לנקוט בעמדה", תקף. "כנבחרי ציבור, יש לכם אחריות. המסר שאתם משדרים במכתבכם הוא בבחינת רוח גבית לטרור. כל עוד אני מכהן כשר הביטחון, לא אאפשר מעורבות פוליטית באופן שיסכן את ביטחון מדינת ישראל".