מליאת הכנסת אישרה היום (ה') בקריאה ראשונה את הצעת החוק שמבטלת את האפשרות לארבעה חברי כנסת להתפלג מסיעתם. מדובר בהצעה שחשובה מאד לליכוד, והיא הראשונה מבין ארבע הצעות החוק של הקואליציה שעברה בקריאה ראשונה.
מחשש כי ההצעה תאפשר לח"כים מהליכוד לפרוש, יו"ר הליכוד בנימין נתניהו עומד על כך כי היא תקודם עוד בטרם הקמת הממשלה, על אף שאין לה משמעות מעשית בשלב זה. הבהילות בהצעה מתרחשת בשל החשש כי יהיו חברים בליכוד שלא יצאו מרוצים מחלוקת התפקידים וישקלו לפרוש מהסיעה.
ח" יואב קיש הציג את ההצעה ואמר כי "אנחנו רואים שכל הרצון הנואל של הממשלה והכנסת הקודמת לפרק את סיעת הליכוד או לייצר איזה משבר בין חבריה לא עלה בידם. ברור לכולם שהייתה פה כוונה פוליטית פשוטה, זולה, לנסות לייצר איזה סכסוך שלא קרה ולא יקרה".
בינתיים מתקדמות בוועדות יתר ההצעות המורכבות יותר, בסדרת דיונים סוערים ומשולהבים. בכדי לקצר תהליכים החליטו בקואליציה לאחד שתי הצעות, חוק דרעי שסולל את הכשרתו לשר וחוק סמוטריץ' שיאפשר לשני שרים לכהן במשרד אחד. באופוזיציה טוענים כי הדיון מתנהל ב"מהירות ובצורה לא ממצה, כל שכן כשמדובר בתיקון לחוק יסוד". בוועדה פועלים תחת האפשרות כי נגד החוקים תוגש עתירה לבית המשפט העליון וכבר במהלך הדיונים מכינים תשתית לכך, כשבין היתר אומרים כי הם נותנים למתנגדים לנמק את התנגדותם.
החוק המורכב ביותר מבחינה משפטית ומבחינת החקיקה בפועל, הוא חוק העברת סמכויות המשטרה למשרד לביטחון לאומי – "חוק בן גביר". החוק הרביעי, ביטול פיצול סיעה בכנסת, פשוט יותר להעברה, ותהליך חקיקתו צפוי להסתיים כאמור מהר יותר, כפי שכבר נעשה מוקדם יותר היום.
בליכוד חשבו להביא את שלוש ההצעות לקריאות יחד, כפי שנעשה בקריאה הטרומית, אך ההחלטה שונתה בשל לחץ הזמן. "כל חוק שמוכן עולה", אומר לנו גורם בליכוד. כלומר, כל חוק שמוכן ואושר בוועדה עולה לאישור המליאה בלי קשר להתקדמות יתר החוקים. מדובר בבליץ של חקיקה שמתקדמת במקביל גם בוועדות וגם במליאת הכנסת. לכך נדרש אישור מיוחד אותו מעניק יו"ר הכנסת יריב לוין, מלבד שלב ההצבעה, אז הדיונים בוועדות נעצרים וממשיכים מיד לאחר תום ההצעה במליאה.
בכל מקרה, בקואליציה שואפים להעביר את כלל ההצעות עד ליום שישי בקריאה ראשונה, אך ייתכן וחלק מהחוקים ובעיקרם "חוק בן גביר" שחוטף את מרבית האש יידחה לשבוע הבא, למורת רוחו, של השר המיועד לביטחון לאומי. המשמעות היא שכדי להשלים את כל החקיקה הנדרשת להקמת הממשלה עד לפני יום רביעי הבא, הכנסת תעבוד במתכונת מורחבת. גם ביום שישי כאמור וגם במהלך חנוכה, זמן שבו פעילות המליאה והוועדות מצטמצמת עד שעה 16:00.