הצוות לבחינת הצבת חיילים בשירות בתי-הסוהר ממליץ על הוצאת חיילי צה"ל מבתי הכלא הביטחוניים והחלפתם בסוהרים מקצועיים, בתהליך הדרגתי. בהודעת משרד הביטחון, שהתפרסמה היום (ה') לאחר סיום עבודתה של ועדה מיוחדת בנושא, נכתב: "הצוות התרשם כי שב"ס שיפר משמעותית את הטיפול במשרתות ומשרתי החובה, בדגש על מניעת הטרדות מיניות, אולם ממליץ כי משימת כליאתם של אסירים ביטחוניים תוטל על סגל סוהרים מקצועיים – כפי שקורה בטיפול באסירים פליליים".
- פרשת הסרסור בכלא גלבוע היא סימפטום לתופעה שחייבת להיפסק
- בר-לב: "הדברים שתיאר מפקד כלא גלבוע בעדותו – מזעזעים"
- דו"ח המבקר על פרשת הסוהרות הבהיר: צה"ל העדיף לעצום עיניים
עוד ממליץ הצוות – להקפיד על הצבת חיילים רק בתפקידי אבטחה וליווי, בהתאם לקבוע בחוק ולהעביר חיילים המשרתים באגפים ביטחוניים בבתי כלא רגילים (שם מספר החיילים המוצבים נמוך) לשירות בבתי הכלא הביטחוניים הגדולים (שם מוצבים רוב החיילים)
בראש הצוות שמינה מנכ"ל משרד הביטחון אמיר אשל, בהנחיית שר הביטחון גנץ ובתיאום עם שר הבט"פ עמר בר-לב, עמד סמנכ"ל וראש אגף התכנון במשרד הביטחון איתמר גרף. הצוות כלל גורמי מקצוע בכירים מצה"ל, משרד הביטחון, המשרד לביטחון הפנים, שירות בתי הסוהר ונציגת ציבור – תא"ל במיל' יהודית גריסרו.
הנושא יונח על שולחנו של שר הביטחון המיועד, ככל הנראה ח"כ יואב גלנט, שיצטרך לקבל את ההחלטה הסופית ולהביא למימוש ההחלטה בקדנציה שלו. גם השר לביטחון פנים המיועד, ח"כ איתמר בן גביר, יצטרך לעסוק בנושא המלצת הוועדה, אולם נראה כי הם לא צפויים לעכב או לשנות את ההחלטה שתממש את המלצות הוועדה.
יש לציין כי נציבת שירות בתי הסוהר, רב גונדר קטי פרי, התבטאה מספר פעמים נגד הוצאת חיילי החובה מבתי הכלא, ואמרה כי 40% ממשרתי החובה אף מעוניינים להשאר לשירות קבע כך שעל אף המחדלים שפורסמו נראה כי החיילים מקבלים יחס נאות ומכבד, כך לדבריה.
השר לביטחון פנים היוצא, עומר בר-לב, הגיב להמלצות ואמר כי "ישנה חשיבות רבה לדו"ח הוועדה ואני מקבל אותו במלואו. חשובה במיוחד הקביעה ששירות חיילים בשב"ס תואמת את חוק שירות בטחון, ושאין לעשות הבדלה על בסיס מגדרי בין שירות חיילים לשירות חיילות בשב"ס. חשוב לא פחות המסר אותו מעבירה הוועדה, והוא כי שירות בתי הסוהר רתום ומחויב לטיפול מיטבי כולל במשרתות ובמשרתי החובה בו; וכי משרתות ומשרתי החובה חשים סיפוק גדול מתפקידם ומתנאי שירותם בשירות בתי הסוהר, יודעים כי הם מבצעים משימה ביטחונית לאומית ונושאים עימם תחושת שייכות לארגון.
אני גם מקבל את המלצת הוועדה שראוי גיוס הדרגתי על פני מספר שנים של סוהרים מקצועיים לטיפול באסירים ביטחוניים, במקומם של סוהרי וסוהרות החובה, וזה יחייב הקצאת משאבים נוספים לשב"ס, ואני מקווה שמשרד האוצר יירתם לטובת העניין. אני מבקש להודות לחברות וחברי הוועדה על עבודה מעמיקה ורצינית".