23 חקלאים פלסטיניים זרעו בשבוע שעבר גידולים על פני 200 דונם של שטחי C, ללא היתר. הגידולים החקלאיים נזרעו בצמוד לגדר ההפרדה ליד היישוב חריש, וכך הם הבטיחו נוכחות פלסטינית קבועה ליד הגדר מה שיאפשר מעבר של שוהים בלתי חוקיים אל תוך שטח ישראל, כמעט באין מפריע.
את מיזם הזריעה הגתה מועצת הכפר עכאבה יחד עם גורמים בינלאומיים במטרה להעמיק את היאחזות הפלסטינים בשטח C ולגזול אדמות ישראליות.
הרשות הפלסטינית משקיעה משאבים רבים כדי לעודד השתלטות של פלסטינים על אדמות ישראליות בבניה או גידולים חקלאיים. לפני כשבועיים דיווחנו כי פלסטינים נטעו כ-400 עצי פרי בצמוד לגדר הישוב אלעזר אשר בגוש עציון, זאת במטרה לתפוס שטח שאינו מיושב ולמנוע את התרחבות הישוב בעתיד. נטיעות אלו מגיעות לאחר ששבוע קודם לכן נטעו פלסטינים 237 עצים סמוך לגבול הישוב הסמוך – נווה דניאל. נטיעות אלה הן פוטנציאל לחיכוך בעתיד כאשר בשנים הבאות העצים יגדלו ויצמיחו פירות, מה שיגרום לאירועי מסיק וקטיף המוניים.
יוזמות אלה הינן, כאמור, מדיניות ברורה ואף מוצהרת של הרשות הפלסטינית. לפני כשלושה חודשים כ-300 בעלי טרקטורים פלסטיניים הגיעו לטקס חגיגי שהתקיים בכפר יטא הפלסטיני סמוך לחברון, שם ניתן להם חינם רישיון לשימוש בטרקטור, אחרי שהצהיר בכוונתו לפעול להשתלטות על אדמות מדינה בשטחי C.
מדובר במבצע שעליו הכריזו ברשות לפני מספר שבועות לפני הטקס, ובו והובטחו רישיונות לעבודה בחינם לטובת המאמץ הלאומי להשתלט על שטחים. כל חקלאי ערבי באזור שמעבד אדמות בשטחי C ועוסק בתפיסת שטחים חדשים, זכאי לחידוש רישיון לשנתיים תמימות ללא עלות. מי שעומדים מאחורי המבצע הם שר התחבורה ברש"פ עסאם סאלם ומושל טובאס יונס אלעאסי. בשנת 2009 הציג ראש הממשלה הפלסטיני לשעבר סלאם פיאד את תוכניתו אשר מטרתה ליצור רצף טריטוריאלי בין נקודות התיישבות ערביות ברחבי יו"ש ולמנוע רצף התיישבותי בין הישובים היהודיים. כחלק מהתוכנית, הזוכה לתמיכה כספית זרה, בכל מקום בו מתרחבת בניה בהתיישבות היהודית, גם ישוב ערבי במקביל מתרחב וגדל ובמקומות בהם יש 'חשש' להיווצרות רצף ישובים – נבנה כפר או נקודה ערבית. פיאד אמר בהצגת תוכניתו: "החלטנו לנקוט יוזמה, לזרז את סוף הכיבוש באמצעות עבודה קשה ולקבוע עובדות בשטח, העולות בקנה אחד עם התפיסה שהקמת מדינה אינה דבר שניתן להתעלם ממנו. זו האג'נדה שלנו, ואנחנו רוצים ליישמה בנחישות".