ההצעה המתוקנת של איתמר בן גביר לתיקון פקודת המשטרה משמרת את המעמד של המפכ"ל, אך לא מוותרת על מהות תיקון החוק מבחינתו. בנוסף, למרות התיקונים, הייעוץ המשפטי נשאר איתן בהתנגדותו.
לגבי הסעיף בנוגע שהעלה בעייתיות במיוחד, החליט בן גביר כי הוא מוותר על קביעת מדיניות העמדה לדין, אך בנוגע לחקירות הוא עדיין יתווה מדיניות, כולל קביעת עקרונות לגבי משך זמן הטיפול בתיקים, בהתייעצות עם היועמ"שית, המפכ"ל והגורמים המופקדים במשטרה על נושא החקירות.
לפי הנוסח המתוקן, חוק הסמכויות, כולל את הסעיף לפיו מפכ"ל המשטרה הוא הדרג הפיקודי העליון. "המפקח הכללי נתון למרות הממשלה וכפוף לשר", נכתב, אך הותיר את הסעיף שהשר המיועד לביטחון לאומי, יו"ר עוצמה יהודית איתמר בן גביר, התעקש עליו – לפיו המפכ"ל יהיה כפוף ישירות לשר. "אם אין כפיפות – יש אנרכיה", הסביר בן גביר את ההתעקשות על הסעיף. "מי שקובע את המדיניות זה השר, זו ממשלת ישראל".
למרות התנגדויות הייעוץ המשפטי, בן גביר השאיר את הסעיף שאומר שהמפכ"ל כפוף אליו. המשנה ליועמ"שית עמית מררי אמרה בוועדה כי "אנחנו רוצים להוסיף לחוק של בן גביר שהמשטרה תפעל באופן ממלכתי ועצמאי". גם תנ״צ אלעזר כהנא, היועץ המשפטי של המשטרה טען כי "הצעת החוק מפרה את האיזון".
בן גביר תיקן אמנם מעט את החוק, אך לייעוץ המשפטי זה לא הספיק. לפי היועצת המשפטית לממשלה "הצעת החוק בנוסחה הנוכחי פוגעת בעקרון עצמאות שיקול הדעת של המשטרה ופותחת פתח רחב לכניסת שיקולים פוליטיים לפעילות אכיפת החוק. זאת לאחר שהמציע דחה דרישות עקרוניות של הייעוץ המשפטי לממשלה, שנועדו לשמור על עצמאות המשטרה בהפעלת סמכויותיה".
האם יהיו תיקונים נוספים נוכח ההתנגדות הנחרצת? גורמים המעורבים בהכנת החוק אמרו כי ייתכן ויהיו ליטושים נוספים לאחר העברת החוק בקריאה הראשונה. מדובר בלוח זמנים צפוף במיוחד, כשנתניהו צריך להודיע עד למועד סיום המנדט להרכבת הממשלה ביום רביעי הקרוב "עלה בידי", ואין סיכוי כי החוק יצליח לעבור לפני כן בקריאה השנייה והשלישית. סביר להניח כי בליכוד עלולים לבקש לדחות את תיקון חוק פקודת המשטרה, המורכבת ביותר מבין שורת הצעות החוק שמקודמות בימים אלו, ושנגדה נשמעו הסתייגויות משפטיות מצד היועצת המשפטית לממשלה.