ברשות הפלסטינית מתחו ביקורת על הצהרת התמיכה של הפרלמנט האירופי בהם בשבוע שעבר. בהצהרה נקראה ישראל לשוב למשא ומתן שתכליתו הקמת מדינה פלסטינית על בסיס גבולות 1967. בנוסף גם נכלל "גינוי נחרץ למעשי האלימות של כוחות ישראליים נגד פלסטינים ולהפצת התנחלויות ישראליות בלתי חוקיות בשטחים הכבושים".
אולם חרף התמיכה הגורפת בהם, ברשות הסתייגו מההודעה האירופית. זאת, בשל "הפוליטיזציה של הסיוע ההומניטרי לעם הפלסטיני", כלומר, דרישתם של חלק מחברי הפרלמנט כי סיוע יינתן רק לעמותות שהצהירו שלא יעסקו בטרור. עוד הביעו הפלסטינים חוסר שביעות רצון מכך שהחלטת הפרלמנט אינה לוקחת בחשבון "את ההפרות והפשעים החמורים של ישראל, כולל משטר האפרטהייד של ישראל". בנוסף, הם יצאו נגד העובדה כי באיחוד האירופי לא מיישמים את ההחלטה על סימון מוצרים המגיעים מיו"ש.
בתוך כך, חברי הכנסת מ"הציונות הדתית" המיועדים לכהן בממשלה הקרובה, הגיבו בתקיפות על החשיפה אמש בערוץ 13 של מסמך שמפרט את דרכי חיזוק הנוכחות הפלסטינית בשטחי C, כולל מיפוי קרקעות וכן מעקב אחרי פעילות ארכיאולוגית ישראלית, במטרה לטשטש את ההבדלים בין שטחי C בשליטה ישראלית, לשטחי A ו-B.
ח"כ בצלאל סמוטריץ' אמר כי "המאבק בהשתלטות הערבית על השטחים הפתוחים ביהודה ושומרון הוא אחד האתגרים הדחופים והחשובים שעל הממשלה הקרובה לטפל בו והוא אחת הסיבות המרכזיות לדרישה שלי לקבל את הסמכויות לכך במשרד הביטחון. המעורבות הבוטה של האיחוד האירופי במאמצי הרש"פ לקבוע עובדות בשטח ולהקים דה-פקטו מדינת טרור ערבית בלב ארץ ישראל באופן חד צדדי היא בלתי מתקבלת על הדעת, מנוגדת לחוק ולדין הבינלאומי, ולא תואמת כללי דיפלומטיה בסיסיים ביחסים בין מדינות. נוביל בעזרת השם בממשלה שתקום מאמץ משולב – דיפלומטי, כלכלי, אכיפתי והתיישבותי – נגד הפעילות העוינת של הרש"פ ושל הגורמים הבינלאומיים ונחדול אותה בנחישות".
ח"כ אורית סטרוק כתבה בטוויטר כי מדובר ב"השקעה מסיבית של האיחוד האירופי בתכנית חתרנית להקמת מדינה פלסטינית בניגוד להסכמים ובניגוד לחוק, וחמור לא פחות מכך: בשיתוף פעולה מצד המנהל האזרחי. הפארסה המסוכנת הזו חייבת להיפסק, והיא תיפסק: על זה בדיוק היו הבחירות, ואנחנו לא מתכוונים לוותר על הזכות והחובה להגן על חבלי ארצנו מפני השתלטות עוינת".