שר הביטחון בני גנץ הודיע כי ישראל לא תעביר את גופתו של המחבל נאסר אבו־חמיד לידי הרשות הפלסטינית. אבו־חמיד, ממייסדי גדודי חללי אל־אקצא ואחראי על מותם של שבעה אזרחים ישראלים ואמריקאים, מת מסרטן בבית החולים אסף הרופא לאחר קבלת טיפול רפואי. בהתייעצות עם גורמי הביטחון, החליט גנץ להשאיר את גופתו ברשות ישראל, ככל הנראה לצורכי משא ומתן עתידי על האזרחים וגופות החיילים המוחזקים בידי חמאס בעזה.
בהודעה שפרסם הבוקר (רביעי) משרד הביטחון, דחה גנץ את טענות הפלסטינים למעורבות ישראלית במותו. בשירות בתי הסוהר נמסר כי "הטיפול באבו־חמיד היה הדוק ושוטף".
הפלסטינים הכריזו אתמול על שביתה כללית והתקיימו תהלוכות אֵבל בערים פלסטיניות, ובחלקן השתתפו רעולי פנים חמושים שביצעו ירי באוויר.
אבו־חמיד היה כלוא בישראל על אישומים שונים, ובהם רצח של שבעה אזרחים ישראלים ואמריקאים ומעורבות בפיגועים בעפרה ובעטרות. הוא נחשב יד ימינו של רב המרצחים מרואן ברגותי, שנשפט לעונש של חמישה מאסרי עולם מצטברים ו־40 שנות מאסר על מעשי טרור.
יושב ראש הרשות הפלסטינית אבו־מאזן פרסם הודעה שבה נכתב, "אנו מבכים את מותו של המנהיג האסיר, נאסר אבו־חמיד, ושולחים תנחומים עמוקים למשפחתו. אנו רואים בכיבוש אחראי למותו כתוצאה רשלנות רפואית מכוונת של הנהגת הכלא כלפי אסירים".
מזכ"ל הוועד הפועל של אש"ף חוסיין א־שייח', הנחשב למקורבו של אבו־מאזן, הגיע הבוקר לבית משפחת אבו־חמיד והצהיר בפני התקשורת כי עדיין נעשים מאמצים לשחרור גופתו לקבורה.
"המאמצים נמשכים ולא ייפסקו עד שנשיג את המטרה שלנו. אני לא רוצה להיכנס לפרטים, אבל אנחנו עושים כל שביכולתנו לשחרר את גופת השהיד. אני מקווה שבשעות הקרובות נקבל החלטה מעודכנת מהצד הישראלי".
א־שייח' נשאל על ידי כתבים באילו דרכים מתבטאים המאמצים וענה כי "פנינו לחברינו במדינות ערב שיש להם השפעה גם על הצד הישראלי וגם לגורמים בממשל האמריקני, כדי שיפעילו לחץ על ישראל וייכנסו לסוגיה באופן ישיר כדי לשחרר את הגופה". א־שייח ציין כי לאבו־חמיד יש ארבעה אחים בכלא הישראלי. ברשתות החברתיות פרסמו תמונה של אם המחבל עם ששת ילדיה. שני מחבלים הרוגים ועוד ארבעה בכלא הישראל.
במסגרת המהלכים להפעלת לחץ בינלאומי על ישראל לשחרר את גופת המחבל אמר דובר משרד האסירים בעזה כי "החלטת הכיבוש שלא למסור את גופתו של האסיר נאסר אבו־חמיד היא פגיעה בכבוד האדם ועבירה על כל הנורמות האנושיות. החלטה זו משקפת כישלון מוחלט של הקהילה הבינלאומית ומוסדות זכויות האדם, שעדיין שותקים ומתעלמים מהסוגיות החשובות לעמנו, ובראשן סוגיית האסירים".