ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו נאלץ להודיע אמש לנשיא המדינה כי עלה בידו להרכיב ממשלה, גם בלי ההסכמים הקואליציוניים חתומים בידי ראשי המפלגות, שגם חודש וחצי אחרי המשא ומתן וגם ברקע פקיעת המנדט מתעקשים על סעיפים שונים. מלבד אגודת ישראל והציונות הדתית, ש"ס עוצמה יהודית ודגל התורה עדיין לא חתמו על הסכם.
"עלה בידנו", צייץ אתמול ח"כ בצלאל סמוטריץ', בכך הפכה 'הציונות הדתית' לסיעה הראשונה החותמת על ההסכם המלא. תחילה הסכימו הסיעות על קידום רפורמה משמעותית והיסטורית לתיקון מערכת המשפט, אך הנוסח מעורפל וייקבע בהמשך את חבילת החוקים מלאה.
עוד הוסכם על חקיקת חוק יסוד לימוד תורה – חוק יסוד הקובע שלימוד תורה הוא ערך יסוד במורשת העם היהודי, תיקון חוק איסור אפליה במוצרים (חוק מוטי שטיינמץ), חוק חיזוק מעמד הרב הצבאי הראשי הקובע את מעמדו, דרך מינוי ועצמאותו ההלכתית של הרבצ״ר. תוכנית אזרחות שווה שתעביר את סמכויות אזרחי ישראל ביהודה ושומרון מהמנהל האזרחי למשרדי הממשלה.
באשר לנושאי דת ומדינה הוסכם על מינוי רב ראשי דתי לאומי, ועל ביטול סעיף הנכד בחוק השבות נאמר כי ייעשו "תיקוני חקיקה לאור הקשיים והפרצות שיוצר הסעיף". יחוקק חוק כשרות חדש הכולל מנגנון הפרדת משגיח מושגח, סטנדרטים אחידים בכשרות תיקון חוק איסור הונאה בכשרות.
חקיקת חוק יסוד ההגירה, רפורמת הגיור הממלכתי, הרחבת והנגשת מערך הגיור, חיזוק גופים הפועלים בהסברה ובירור יהדות, תוכנית להעמקת הזהות היהודית, מרכזי מורשת רוח וזהות והקצאת מאות מיליוני שקלים לחיזוק הזהות היהודית. חקיקת חוק החמ"ד והחלטת ממשלה לחיזוק החינוך הממלכתי דתי, חיזוק המדרשות לבנות והמכינות הקדם צבאיות.
כמו כן, תעבור החלטת ממשלה תוך 60 יום על הסדרת ההתיישבות הצעירה. הסדרת הישיבה בחומש ע"י תיקון חוק ההתנתקות בצפון השומרון, מימוש מיידי של 'מתווה אביתר'. לצורך הקלה על חיי היומיום ביו״ש הוסכם על הסדרת המעברים, פיתוח כבישים ותשתיות ופיתרון לסוגיית הקליטה הסלולרית ביהודה ושומרון.
הוסכם על תוכנית חומש לפיתוח יו"ש, האצה של הקמת העיר כסיף, ביטול חוק החשמל, חוק לפיתוח הגליל, החלטת ממשלה על ניהול המערכה לשמירה על השטחים הפתוחים. 400 מליון ש"ח לחיזוק יישובי גבול הצפון, תוכנית ליהוד הגליל, הקמת אוניברסיטה בגליל, תוכנית ליהוד הנגב, 25 מיליון ש"ח לתוכנית ממשלתית לסיוע לערים המעורבות.
לפנות בוקר סוכמו בין הליכוד לבין עוצמה סעיפי המשא ומתן הקואלציוני . לפי ההסכם התעקשותו של ח"כ בן גביר השתלמה והליכוד הסכים כי הוא יכהן גם כמ"מ יו"ר ועדת שרים לענייני חקיקה. כמו כן סוכמו שורה של עקרונות וחוקים שיאפשרו גיבוי מלא לחיילים ושוטרים, החזר המשילות, פיתוח הנגב והגליל קידום הזהות היהודית במדינה, ורפורמה במערכת המשפט, אך גם כאן באופן מעומעם.
באשר לאגודת ישראל, שר השיכון יצחק גולדקנופף יהיה חבר בקבינט הבטחוני בנוסף, לעוד שמונה תפקידים שהמפלגה תקבל. עוד סוכם כי הסתה נגד הציבור החרדי תקוטלג כגזענות בתיקון לחוק. הדרישה הגיעה בעקבות חוות דעת של היועמ"ש לשעבר אביחי מנדלבלט שקבע שהסתה נגד הציבור החרדי לא נחשבת מבחינת החוק.
בנושאים המורכבים כמו חוק הגיוס התקבל נוסח לפיו, "לאור החשיבות שהעם היהודי העניק ומעניק ללימוד תורה לאורך הדורות, תושלם חקיקת חוק יסוד: לימוד תורה הקובעת שלימוד התורה הוא ערך יסוד במורשת העם היהודי, וזאת עד להעברת תקציב לשנת 2023. בד בבד, עד העברת התקציב לשנת 2023, יושלם תיקון לחוק שירות הביטחון להסדרת מעמדם של תלמידי הישיבות בהסכמת כל סיעות הקואליציה. סיעת יהדות התורה מודיעה, שעניין זה הנוגע בנפשה אמור היה להיות מוסדר מבחינתה כתנאי עוד קודם הקמת הממשלה. אך מתוך מודעות להליכים המתבקשים, נקבע כי חקיקת חוק יסוד: לימוד תורה והתיקון לחוק שירות הביטחון תושלם עד להעברת התקציב לשנת 2023". ולגבי "השוואת תקצוב מוסדות החינוך" יצורף נספח הקובע כי ״החל משנת 2023 יושוו כל התקציבים למוסדות החינוך של המגזר החרדי".