אחד הסעיפים בהסכם הקואליציוני בין הליכוד בראשות בנימין נתניהו למפלגת הציונות הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ' נועד להקל על מצוקת הכבישים ביהודה ושומרון. הממשלה שתקום, הוא קובע, תפעל לכך ש"יוסדרו באופן מיידי מעברי הפועלים הפלסטינים תוך התאמת הסדרי התנועה, ויוקצו המשאבים הנדרשים לצורך כך", וזאת כדי "להקל על חיי היומיום של יהודים וערבים". ישראל גנץ, ראש מועצת בנימין, הוא שעודד את העיסוק בשדרוג המעברים, ופעל גם לגבש מתווה לעקרונות הפתרון.
בין השאר סיכמו הצדדים שבתוך שישים יום מהשבעת הממשלה יוקם צוות בין־משרדי לגיבוש תוכנית רב־שנתית למעברים, וזו תוצג לממשלה בתוך ארבעה חודשים. הצוות יבחן גם את אזרוח הכוחות המפעילים את המעברים, ואת האפשרות להעבירם לסמכות רשות שדות התעופה.
מלבד זאת הוחלט על שיפוץ מעבר חשמונאים – הסדרת חניות המעבר, הקמת גשרי הולכי רגל והסדרת חיבור החניונים לכביש 446; במעבר רנטיס – סלילת כביש עוקף בית־אריה והקמת מעבר חדש; במעבר מכבים – העתקת מעבר הפועלים הפלסטינים מכביש 443 לאזור מבוא חורון; במעבר א־זעים – הרחבת המעבר ותוספת נתיב; ומעבר מזמוריה בציר הר חומה יורחב. בנוסף יבוצעו התאמות במעבר המנהרות להרחבת כביש המנהרות, וכן יוסדרו חניוני מעבר תרקומיא.
הנוסעים בכבישי יהודה ושומרון סובלים ממצוקת תחבורה קשה בעקבות גודש הנוסעים בכבישים, יהודים וערבים גם יחד. בהתיישבות מסבירים כי האוכלוסייה ביו"ש צמחה מאוד וכי המצב הכלכלי המשופר הביא גם לגידול במספר כלי הרכב, אך מאז 1967 כבישי יו"ש לא הותאמו כמעט לצמיחה הזאת. מחסומים שהוצבו לצורך בידוק המכוניות, גורמים לעיכובים בתנועה ולפקקי ענק.
לדוגמה, הנסיעה מברוכין לפתח־תקווה – שנמשכת כחצי שעה ופחות מכך בזמן שהכבישים פנויים – נמשכת בשעות העומס קרוב לשעתיים. תושבים מעפרה מספרים שנסיעה של כ־20 דקות לירושלים נמשכת כשעה ויותר בזמני העומס. קריית־ארבע, הרחוקה 40 או 50 דקות נסיעה מבאר־שבע, "מתרחקת" מבירת הנגב עוד חצי שעה בגלל עומסים במעבר מיתר.
גם בהתיישבות עצמה, בלי לעבור במחסומים, הפקקים מרחיקים את היישובים זה מזה. נסיעה מעלי לעפרה עשויה להימשך 50 דקות בשעות העומס, כפול מבשעות אחרות.