שופט בית משפט השלום בבאר שבע, רון סולקין, גזר לאחרונה עונש של חמש שנות מאסר בפועל, שנת מאסר על תנאי, פיצויים בסך 200 אלף ₪ וקנס כספי על גולן ויזמן שהורשע בעבירות הונאה.
על פי הכרעת הדין, ויזמן נקלע לחובות כבדים, ועל מנת להתמודד אתם הונה שניים ממגורשי גוש קטיף. ויזמן הציע לשניים לממן פרויקטים של בניה על מגרשים, אשר ניתנו למפוני גוש קטיף, בתמורה למעין שותפות ברווחים, אשר תבוא לידי ביטוי בריביות גבוהות על הכספים שהלוו לו לצורך מימון הבניה. כאשר הפרויקטים לא קרמו עור וגידים, ולמעשה, הוא כלל לא החל בבניה, בא ויזמן לשניים בדרישות חוזרות ונשנות לקבל לידיו עוד כספים להמשך המימון, תוך שהוא מציג להם מצגי שווא על כך שהוא קרוב להשיג את מלוא המימון הדרוש לבניה.
בסך הכל לווה ויזמן כ- 1.3 מיליון שקלים מאחד הנפגעים ומיליון שקלים מהנפגע השני. על מנת לשכנע את השניים להעניק לו את ההלוואות ביצע ויזמן זיופים מתוחכמים של מסמכים שכביכול הוצאו על ידי רשות מקרקעי ישראל. חלק מהמסמכים נועדו כביכול להוכיח את בעלותו של ויזמן בנכסים ששועבדו לכאורה כבטוחות להלוואות, וחלקם שימשו כביכול כמסמכי שיעבוד. על פי העדויות שנשמעו במשפט, מדובר היה בזיופים מתוחכמים מאוד, של מסמכים ושל חתימה שנראתה ממש כמו חתימתה של העובדת ברמ"י שהייתה מוסמכת לחתום על אותם מסמכים.
"הנאשם ניצל את אמונם של המתלוננים בו; ניצל את מצוקתם, אשר כבר הלוו לו סכומי כסף רבים ורק רצו לראות את כספם בחזרה; פגע בחופש הבחירה וההחלטה שלהם וברצונם החופשי; ואף פגע באמינות של מוסדות המדינה", קבע השופט סולקין בגזר הדין והוסיף, "הנאשם, למעשה, הגה רעיונות שונים להתעשרות קלה על חשבונם של אחרים, ויישם בפועל את תכניותיו הזדוניות, במשך תקופה לא מבוטלת. הנאשם לא גילה כל אמפתיה למתלוננים, מהם גזל סכומי כסף לא מבוטלים".
עוד ציין השופט כשיקולים לחומרה כי "מעבר לסכומי הגזלה, על בית המשפט ליתן את הדעת לרמה הגבוהה של הזיוף; כמות המסמכים שזויפה; היקף האופרציה שנוהלה על ידי הנאשם; כמות הכספים שגזל מהמתלוננים; כל אלה מבססים את רמת התחכום הגבוהה של הנאשם".
השופט ציין את חלוף הזמן מאז בוצעו מעשי המרמה ומאז הוגש כתב האישום, אך הדגיש כי במקרה זה אלו לא ייזקפו לזכותו של ויזמן, מאחר שהוא זה שגרם להתמשכות ההליכים, כשלא התייצב לדיונים בבית המשפט. "הימשכותו החריגה של ההליך מקורה, במקרה זה, בהתנהלותו של הנאשם, אשר כאמור לעיל, נמנע מלהתייצב למספר רב של דיונים, כך שבית המשפט נאלץ להוציא נגדו לא פחות משלושה צווי הבאה; לאחר מכן, תמרונים שונים בנושא הייצוג, כך שהסניגור ביקש להשתחרר מייצוג ולאחר שהדבר הביא לביטול מועדים, שנקבעו לשמיעת הראיות – נטל מחדש את הייצוג… הלכה למעשה, עלה בידי הנאשם, בהתנהגותו, לגרום לעיכובים משמעותיים ביותר בהליך, אשר גם אם לכל אחד מהם ניתן למצוא תואנות ומענות שונים, הצטברותם יחד אינה יכולה להביא למסקנה אחרת זולת – כי המדובר היה בהתנהלות מכוונת".
לנוכח כל הטעמים הללו, קבע השופט כי יש לגזור על ויזמן עונש משמעותי, וגזר עליו כאמור חמש שנות מאסר בפועל בתוספת מאסר על תנאי, פיצוי וקנס.