הרשות הפלסטינית הקפיאה בחודש האחרון את קשריה עם וושינגטון, כתוצאה ממדיניותו של הנשיא האמריקני דונלד טראמפ, והעברת השגרירות מתל אביב לירושלים, שמבחינת רמאללה הובילה את הסוגיה הפלסטינית לכישלון. על רקע היחסים המעורערים, יחלו השבוע השליח האמריקני, ג'ייסון גרינבלט וחתנו של טראמפ ג'ארד קושנר, סיור באזור בעוד סבב שיחות לקראת 'עסקת המאה' שרוצה להשיק הנשיא. במסגרת הביקור, ייפגשו השניים עם נציגים מקטאר, ירדן, מצרים, ערב הסעודית וישראל.
ברשות הפלסטינית הודיעו כי ארה"ב אינה יכולה להיות מתווכת הוגנת בין הצדדים, ודרשו ליזום קואליציה בינלאומית שתהיה אחראית על המשא ומתן. דוברו של אבו מאזן נביל אבו רודינה, התייחס לביקור שליחיו של הנשיא האמריקני השבוע לאזור ואמר כי "מדובר בבזבוז זמן שנועד לכישלון כל עוד האמריקנים ימשיכו להתעלם מהלגיטימיות הפלסטינית והעקרונות המוסכמים על מדינות ערב והקהילה הבינלאומית".

גרינבלט וקושניר צפויים להעלות בשיחותיהם עם מנהיגי ערב את סוגיית רצועת עזה ותוכנית השלום האזורית. מטרת הפגישות, לגייס את מדינות ערב לטיפול באופן ישיר בבעיה שנקראת רצועת עזה.
השיחות בין ישראל לפלסטינים הסתיימו בשנת 2014, וטראמפ פועל לחידושן בהתאם לתוכנית שהוא מגבש. אבו רודינה טוען כי המאמצים האמריקניים נועדו להוביל לתוכנית המנוגדת להחלטות שהתקבלו על ידי ועידות הפסגה הערבית, מועצת הביטחון של האו"ם ומדינות ערב. "המאמצים נועדו לכישלון ויערערו את היציבות האסטרטגית האזורית. טראמפ יוביל את האזור למחוזות בלתי ידועים", אמר.

ההצהרות של ההנהגה הפלסטינית מגיעות כשברקע ההפגנות נגד יושב ראש הרשות הלכו וצברו תאוצה. הסיבה הרשמית להפגנות המחאה שפרצו בתחילה ברמאללה ולאחר מכן בשכם היו סנקציות שהטיל אבו מאזן על רצועת עזה, ומיד התגלגלו למפגן חוסר אמון ביושב הראש, שמאז צאתו מבית החולים, לא חזר לאיתנו ולא נראה בציבור. במקביל דווח בסוכנות הידיעות 'ספא' כי אבו מאזן מתכוון לשאת בספטמבר נאום 'מפתיע'. גורמים פלסטיניים אמרו שהוא הזמין לרגל הנאום גורמים בינלאומיים והוא צפוי להודיע על פרישה מתפקידו באש"ף. אין מידע המאמת את הדיווח.
כעת, נראה שגם הממשל האמריקני מבין את הוואקום השלטוני מבחינת הרשות הפלסטינית, ולכן אולי מנסה לגבש ציר עוקף הרשות, כדי לטפל בבעיות ברצועת עזה.