מתח כבד בליכוד על רקע חלוקת התיקים לקראת השבעת הממשלה בעוד יומיים. הלחץ יגיע לשיאו מחר (רביעי) כאשר חברי הכנסת של המפלגה צפויים להגיע אחד אחרי השני ללשכת ראש הממשלה המיועד, ולשמוע מנתניהו מהו התפקיד המיועד להם.
בכדי להתמודד עם התגובות החריפות על הרכב הקואליציה הדתית-ימנית, למקור ראשון נודע כי יו"ר הליכוד מתכוון למנות שר הסברה מטעם המפלגה. מהלך שייתכן וישפר את מצב המאוכזבים בליכוד. בין היתר עלו שמותיהם של מספר ח"כים לתפקיד, בהם ניר ברקת שמבקש לכהן בתפקדי כלכלי, אופיר אקוניס שמתמודד על תפקיד יו"ר הכנסת, ח"כ בועז ביסמוט שגם מועמד לתפקיד סגן שר החוץ או רון דרמר ששמו עלה כמועמד לשר החוץ.
למעשה, מדובר בהקמה מחדש של המשרד לנושאים אסטרטגיים שבו כיהן גלעד ארדן. באוקטובר 2015 החליט הקבינט המדיני-ביטחוני להטיל על המשרד לנושאים אסטרטגיים והסברה את האחריות העליונה לפעול כנגד מסע הדה-לגיטימציה למדינת ישראל וכנגד תנועת החרמות, ה- BDS. לקראת הקמת ממשלת ישראל השלושים ושש, נקבע בהסכם הקואליציוני בין יש עתיד לימינה כי המשרד לנושאים אסטרטגיים ייסגר וסמכויותיו ישובו אל משרד החוץ.
כעת נתניהו רואה בשובו של שר ההסברה אפשרות להתמודד עם הביקורת מהעולם וגם בארץ, על פעולות הממשלה והמדיניות של חבריה. זאת במטרה להוריד את מפלס ההתנגדויות וכן לבנות קומה חדשה ביחסי החוץ של ישראל עם עוד מדיניות ערביות. לטובת איוש המשרד נדרש שר בעל תפיסת עולם ליברלית, רהוט, בעל אנגלית טובה וכריזמטי שידע להתמודד עם המחאה נגד הצעדים המתוכננים של הממשלה הבאה. עם זאת, הממשלה הבאה כבר תמנה לפחות 32 שרים, ובהקמת משרד נוסף העלות הכספית מזנקת.
סיבה נוספת כאמור היא להוריד את מפלס הכעס והמרמור שצפויים לעלות סביב חלוקת התיקים לחברי הליכוד. סיבה שלישית ואולי עיקרית היא להשאיר את השגריר לשעבר רון דרמר בתפקיד משמעותי וצמוד לנתניהו, אך שלא "יגנוב" את משרד החוץ מידי בכירי הליכוד.
נתניהו ייפגש עם חברי הליכוד מחר פעם נוספת ויחלק את השלל שנותר.