ממשלת ישראל ה-37 תושבע ביום חמישי הקרוב, וראש הממשלה המיועד נתניהו החל בסבב השיחות עם חברי הליכוד בניסיון הבלתי אפשרי להשאיר את כולם מרוצים לקראת השבעת הממשלה, ויודיע להם במהלך היומיים הקרובים על חלוקת התיקים והתפקידים הסופית.
- צפוף בליכוד: נתניהו הציע לח"כים במפלגתו להתפטר ולכהן כשגרירים
- נתניהו מעוניין למנות שר הסברה. בין המועמדים: בועז ביסמוט ורון דרמר
- לסגור פינות: המשוכות שנתניהו צריך לעבור בדרך להשבעת הממשלה
סבב המינויים החל דווקא עם מי שנותר בחוץ – ח"כ והשר לשעבר צחי הנגבי. בהחלטה מפתיעה שקיבל הודיע הערב (ג') נתניהו כי הנגבי ימונה לתפקיד ראש המל"ל. מדובר באחד התפקידים המרכזיים והבכירים במערכת הפוליטית והביטחונית, אשר עד היום מונו אליו מי שכיהנו בעבר בתפקידים בכירים במערכת הביטחון, במוסד או בשב"כ כמו יעקב עמידרור (לשעבר בכיר באמ"ן), מאיר בן שבת (לשעבר בכיר בשב"כ), יוסי כהן – בכיר במוסד שמונה לאחר מכן לראשו ועוד. כיום עומד בראש המל"ל איל חולתא, ששירת שנים רבות במוסד ומונה לתפקיד ע"י ראש הממשלה לשעבר בנט.
בניגוד לפעמים קודמות, אז בחר נתניהו להותיר את החלק "הקשה" לסוף סבב השיחות והמינויים, החליט הפעם להתחיל בחלוקת השלל עם הבלוק הבעייתי מבחינתו. רה"מ המיועד זימן הערב את מי שנחשב לאופוזיציה המרכזית מבחינתו בליכוד – ח"כ דודי אמסלם, לטובת מציאת תיק מתאים בשבילו, כמו תיק הכלכלה או התחבורה, אך זה סירב. מי שכיהן בעבר כשר התקשורת כתב הערב בטוויטר: "יצאתי כעת מפגישה עם בנימין נתניהו שבה הבהיר לי שלא אכהן כשר המשפטים ולא כיו"ר הכנסת. אהיה בסוף ח"כ מן המניין – כפי שהתחייבתי מראש".
אמסלם הוסיף כי "זה לצערי המחיר שמשלמים על נאמנות ועמידה בעקרונות. אשרת את מצביעי הליכוד ותושבי ישראל מהכנסת – במסירות, נאמנות ובאהבה, כהרגלי בקודש. אוהב אתכם".
מעבר לכך, ישנם מינויים נוספים שצפויים להפוך לרשמיים בקרוב. ככל הצפוי לתפקיד יו"ר הכנסת ימונה ח"כ אמיר אוחנה, ולתפקיד שר החוץ ישראל כץ. את תיק החינוך צפויה לקבל מירי רגב ואלי כהן יקבל את תיק התחבורה. בנוסף, עידית סילמן תכהן כשרה להגנת הסביבה ואילו גילה גמליאל כשרה לשיוויון חברתי. עוד מינויים אפשריים הם עמיחי שקלי שעשוי לכהן כשר החקלאות, שלמה קרעי כשר המדע, ובועז ביסמוט צפוי לקבל את תפקיד סגן שר החוץ. יו"ר הכנסת לוין, שהתפטר היום לאחר שכיהם באופן זמני, צפוי בכל זאת לקבל את תיק המשפטים, ומיקי זוהר יהיה שר התרבות והספורט.

מוקדם יותר דיווחנו כי בניסיון למנוע את קרב המעמדות במפלגה ולהימנע מלייצר תפקידים נוספים, העלה נתניהו הצעה בפני לפחות שלושה מחברי הרשימה במהלך הפגישות האישיות שערך עמם לפני כשבועיים. לפי ההצעה, הח"כים יוכלו להתפטר מהכנסת ולקבל תפקיד כשגרירים מטעם מדינת ישראל, כך נודע למקור ראשון. לאחד מהם הוצע לכהן כשר עד שיגיע מועד היציאה לחו"ל, אז יתחלף עם חבר ליכוד אחר. שלושת הח"כים החזירו תשובות שליליות וסירבו בנימוס להצעה.
מספר התיקים של הליכוד עומד כיום על 18, מבלי לכלול תפקידי סגני שרים, ראשי וועדות, יו"ר הכנסת ותפקידים נוספים שממתינים לחלוקה. לא מעט בכירים בליכוד מעוניינים בתפקידים נחשבים ונחשקים יותר מאלה, על אף המלאי הקטן. ההצעה לח"כים לכהן כשגרירים מאפשרת לוותיקי המפלגה שלא נמצאים בחמישייה הראשונה, לקבל תפקיד הראוי למעמדם אך מחוץ למסדרונות הכנסת. בשיטה זו נקט בעבר נתניהו כשהציע תפקידים דומים לסגנית השר ציפי חוטובלי שמכהנת כשגרירה בלונדון, והשר לשעבר גלעד ארדן שמכהן כשגריר ישראל באו"ם. גם דני דנון שכיהן כשגריר באו"ם כבר הספיק לחזור ולהיבחר בשנית לכנסת.
לאחרונה התרחש במפלגה עימות פומבי על חלוקת התיקים בליכוד ועל זניחות השלל לכאורה, לעומת מה שקיבלו השותפות הקואליציוניות. בדף הנחיות תקשורתיות שהועבר לח"כים בליכוד נטען מטעם צוות התקשורת של המפלגה כי "הליכוד יקבל שפע של תיקים". במהלך הפגישות האישיות שקיים, נתניהו הקשיב לרצונותיהם של הח"כים, אך מלבד שאלות שיאפשרו לו לקבל מידע לגבי התיקים בהם הם מעוניינים, לא התקבל שום מסר באשר לכך שבקשותיהם ימולאו. נתניהו שרוי תחת לחץ כבד ביותר; לא רק שהוא צריך להכריע בחלוקת השרים למשרדי הממשלה, הוא רוצה לייצר כמה שיותר התאמה בין התיק המבוקש לזה שדורש אותו מבלי להשאיר במפלגה מאוכזבים וממורמרים, משימה קשה לכל הדעות.