מוצאי שבת לפני שבועיים, קומה 6 בבניין משרדים במרכז רחוב רבי עקיבא בבני־ברק. אווירה חגיגית, בצד האולם הגדול שולחנות ערוכים ועמוסים בכל טוב, במרכז עשרות אנשים ישובים, ומולם הזמר אהוד בנאי שהגיע עם הגיטרה, לתת את הנגיעה האמנותית־מוזיקלית לערב הזה. האולם כולו מלא בבלונים שקשורים למכשירי כושר מכל המינים והסוגים. ברוכים הבאים לחנוכת הבית של חדר הכושר הראשון בבני־ברק.
בשנים האחרונות לקח על עצמו מיקי חייט, מייסד ומנהל המקום, משימה לא פשוטה: להגביר את המודעות במגזר החרדי לחיי בריאות וספורט. במגזר שבו לימוד תורה קודם לכול, וכל זמן שאינו מנוצל ללימוד הוא "ביטול תורה", ספורט וכושר נמצאים בתחתית הרשימה של הדברים החשובים לאדם חרדי. "אני רוצה להחדיר בציבור את התודעה שהגעה לחדר כושר ועיסוק בפעילות גופנית, זו הגעה למקום מכבד, זו מצווה לשמור על הגוף לשם בריאות".
חייט (33) נשוי ואב לשלושה. כילד הוא סבל בחיידר שלמד בו. "הייתי ילד עם קוצים, לא ידעו אז מה זה הפרעות קשב וריכוז, ועד היום לא עשיתי אבחון אז אני לא יודע בדיוק ממה אני סובל. בחיידר אתה לומד כל היום, ואז אתה חוזר הביתה ל'מתמידים', כלומר לעוד מסגרת לימודים, ובבית אתה מתכונן ללימודים של מחר, מה שגרם לזה שהתחלתי להבריז משיעורים ולהוציא את המרץ ברחובות בטיפוס על עצים גבוהים".
בגיל צעיר במהלך שיטוטיו ברחובות הוא נתקל במקרה באנשים שהתאמנו בקפוארה, והחל להתאמן פה ושם בכסף שהצליח להרוויח לבד. אבל רק כשנכנס לישיבה הצליח להקפיד על משטר אימונים בצורה מסודרת. כשהיה בן 17 וחצי עזב את הישיבה ועבר לשגרת אימונים של שעות ארוכות בכל יום.
"רק אחרי שהתחתנתי הצלחתי לשלב. למדתי בכולל בבקרים, והתחלתי לאמן ילדים ונערים בקפוארה אחר הצהריים". המקום שנבחר לאימונים היה גג של משפחה חרדית במרכז בני־ברק, לשם הגיעו תלמידי חיידר מהאזור. "פתאום הפכתי לכתובת בתוך המגזר שמתאימה לילדים שהמסגרת קשה להם. מהר מאוד עזבתי את הגג ושכרתי חלל בעצמי כדי להפעיל בו סטודיו לקפוארה. בתוך זמן קצר הסטודיו אכלס לא רק אותי ואת חוג הקפוארה, אלא גם חוגים לנשים ונערות של מחול, ריקוד, אירובי וכו'. הבנתי שמתפתח לי פה משהו עם הרבה אחריות אז נסעתי לברזיל ולמדינות רבות באירופה להשתלמויות וסדנאות כדי ללמוד להיות מדריך טוב יותר".
ב־2019 ייצג חייט את ישראל בשתי תחרויות. באליפות הים התיכון, המקבילה של אליפות אירופה, הוא זכה במקום הראשון, ובאליפות בברזיל הוא הגיע למקום הרביעי.
סצנת הקפוארה החרדית הפכה מהר מאוד ללהיט והיום הוא מלמד תלמידים חרדים בכל רחבי הארץ, מה שהוביל לפרסום מסוג אחר כשהוא הופיע בקליפים של הזמר יעקב שוואקי, ואפילו התארח בכמה הופעות שלו ושל זמרים נוספים, כשהוא מבצע עם תלמידים וחברים כמה וכמה תרגילי קפוארה מרהיבים, לשמחת הקהל.
לפני כעשור, פתח מיקי חייט את עמותת "חרדים לקצב", שבמטרותיה בין השאר איתור נערים שנשרו והקמת מועדון פנאי, תרבות וספורט עבורם שהוא כיום כחלק מהסטודיו. במועדון נפתחים סיפורים שלא נפתחים בשום מקום אחר, כמו פגיעות מיניות ועוד. "אחרי שהתפוצצה פרשיית חיים ולדר, ערכנו ערב הורים בנושא מוגנות פה בסטודיו. הנוכחות הדלה של ההורים ביחס לרמת השיתוף של התלמידים גרמה לנו להבין איזה פער עצום יש בחברה באפשרות לדבר על הנושאים האלה".
הכתבה המלאה תתפרסם מחר (שישי) במוצש של מקור ראשון