שנת 2022 תסתיים באופן רשמי במוצאי שבת בחצות ובצה"ל סיכמו את השנה האזרחית והציגו נתונים על השנה החולפת. על פי הסיכום במהלך שנת 2022 בוצעו כ-9000 פיגועי אבנים ובקבוקי תבערה, 285 פיגועי ירי ו-14 פיגועי דקירה. במהלך השנה הוחרמו על ידי צה"ל והשב"כ 2,789,514 מליון ש"ח מארגוני טרור. בשנה הזו הוחרמו 493 נשקים ביהודה ושומרון ו-14 בתי מלאכה שנסגרו. 3216 מעצרים בוצעו שבמהלכם נעצרו 2672 פעילי טרור.
ברצועת עזה הותקפו בשנה האחרונה 257 מטרות רובן במבצע "עלות השחר", מבצע בו בוצעו מעל 700 גיחות מבצעיות של כלי טיס, 180 מטרות הותקפו ובמהלכן 14 בכירים חוסלו.
על פי סיכומי הצבא, יש פעילות מבצעית מואצת בסוריה ויש מב"ם (מלחמה שבין המערכות) גם מחוץ לסוריה במגוון שיטות במטרה להרחיק את האירנים. בצה"ל פועלים מול אמל"ח בעיקר שמאיים עלינו ובו מתמקדים ועושים מאמץ לא לאפשר לו לעבור.
בצה"ל מגדירים כי זו "שנה מוצלחת" ומודים שאין כאן 100 אחוז ולצד זה ההתבססות האיראנית בסוריה נפגעה בצורה אנושה. בצה"ל כן רואים את השפעת הסנקציות על איראן ומקווים שעם פיצוץ הסכם הגרעין הסנקציות יגברו.
מקום נוסף שאליו מביטים אלו הזירות בין ארצות הברית סין ורוסיה אוקראינה. לפי צה"ל המבט לשם מראה שיש השפעה מאוד גדולה על מה שקורה כאן אצלנו ואלו תהליכים רחבים שמשפיעים על מחירי אמל"ח למשל. העובדה שהאיראנים מוכרים נשק לרוסים, משפיע על האמריקאים ומשפיע על ההסתכלות של העולם לפה.

במבט לשנה הקרובה 2023, בצה"ל ממתינים למדיניות השר המיועד יואב גלנט ומחכים לראות איך העברת מג"ב תשפיע על איו"ש וההבנה כי יש לזה משמעות מאחר ומדובר בכוח משמעותי. המשמעות של הוצאת מג"ב מאיו"ש היא הבאת כוחות אחרים על חשבון אימונים. בצה"ל אומרים כי זה בעיקר כרגע בשיח התקשורתי ולא בביצוע. במג"ב איו"ש יש כיום 16 פלוגות שזה בערך ארבעה גדודים צה"ליים. בצה"ל אומרים כי הם מחכים להוראות משר הביטחון הנכנס.