בעוד מנהיגי ערב מתקשרים לברך את ראש הממשלה נתניהו ואת הממשלה החדשה, הפלסטינים עושים כל שביכולתם לקדם את פעילותם נגד ישראל במוסדות בינלאומיים. נביל אבו רודינה, דוברו של יו"ר הרשות אבו מאזן, איים כי ההנהגה הפלסטינית תרדוף את ישראל בכל הפורומים הבינלאומיים ובבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג. "הכיבוש הוא לא חוקי וישראל לא תינצל מעונש", אמר בראיון לערוץ אלג'זירה. הוא מתח ביקורת על הממשל האמריקאי שממשיך לתמוך בישראל "אנחנו שומעים מהם גינויים שלא מתורגמים למעשים".
- בעקבות ההצבעה באו"ם: הממשלה תקדם צעדים נגד הרש"פ כפי שנכתב בהסכם הקואליציוני?
- דוברו של אבו מאזן: "אין בירושלים שריד יהודי אחד"
הפלסטינים מרוצים מההצלחה של הקמפיין שהובילו בעצרת הכללית של האו"ם, שהסתיים בתמיכה בהקמת ועדת חקירה נגד ישראל. דוברו של אבו מאזן אמר כי "ההחלטה להעביר את סוגיית הכיבוש הישראלי בשטחים לבחינתו של בית הדין הבינלאומי בהאג היא מסר לישראל שהעולם לא יקבל את המדיניות הזו של הכיבוש. העם הפלסטיני מבין כי העולם איתנו, הצדק איתנו, עמי ערב איתנו ומדינות רבות גם כן תומכות בנו".
כזכור, העצרת הכללית של האו"ם הצביעה בשבת על הצעת החלטה אותה הגישו הפלסטינים, ולפיה בית הדין הבינלאומי בהאג יקים ועדה שתגבש חוות דעת משפטית בשאלה האם "הכיבוש הישראלי בשטחים" הינו בבחינת סיפוח קבוע. ההצעה עברה ברוב מוחץ של 87 מדינות שהצביעו בעד, לעומת 24 שהתנגדו. 53 מדינות נמנעו.
ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב על ההחלטה ואמר שמדובר בהחלטה מעוותת כמו קודמות שהתקבלו בעצרת הכללית של האו"ם במהלך השנים. "גם ההחלטה הבזויה שהתקבלה לא תחייב את ממשלת ישראל. העם היהודי אינו כובש בארצו, ואינו כובש בבירתנו הנצחית ירושלים, ושום החלטה של האו"ם לא תעוות אמת היסטורית זו".
* * *
בינתיים, למרות ההצלחה הפלסטינית, ולמרות הצהרת אבו רודינה לפיה "עמי ערב איתנו", נתניהו לא מפסיק לקבל טלפונים ממנהיגי מדינות ערב שמברכים אותו על הרכבת הממשלה ומעוניינים בחיזוק יחסים עם ישראל.
נשיא איחוד האמירויות, מוחמד בן זאיד אאל נהיאן, התקשר לברך את נתניהו על הרכבת הממשלה. על פי סוכנות הידיעות הרשמית של איחוד האמירויות, בשיחה הביע אל נהיאן את שאיפתו "לחזק את יחסי האמירויות עם ישראל ולקדם את דרך השותפות והשלום בין שתי המדינות לטובת שני העמים והאזור בכלל". בין השניים עלתה שוב יוזמת הביקור של נתניהו באיחוד האמירויות.
מלשכת נתניהו נמסר כי במהלך השיחה "סיכמנו לקדם את היחסים עוד יותר לאחר הסכם השלום ההיסטורי שהשגנו יחד. השיח בן זאיד הזמין אותי לביקור במדינתו כדי שנקדם יחד את היחסים בינינו"
מנהיג ערבי נוסף ששוחח בטלפון עם נתניהו היה נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי. מלשכת נתניהו נמסר כי בשיחה בירך הנשיא המצרי את נתניהו על הקמת הממשלה החדשה, וכי שני המנהיגים הביעו את רצונם לקדם את היחסים הבילטרליים בין מצרים לישראל בכל המישורים, כולל בהתייחסויות להתפתחויות בזירות הבין-לאומית והאזורית.עוד נמסר כי שני המנהיגים הדגישו את החשיבות של קידום שלום, יציבות וביטחון לטובת שני העמים ועבור כל עמי המזרח התיכון.