בית המשפט העליון דן הבוקר (ב') בעתירתו של יבואן עזתי, רגב אבו עאצי, שמכולה שייבא, ובה סחורה מסוגים שונים, נתפסה על ידי צה"ל. הצבא החרים את הסחורה כיוון שנמצאו בה שלושה ארגזי נעליים שהוגדרו נעליים צבאיות. עורכת הדין המייצגת את הסוחר העזתי טענה בפני בית המשפט כי "לפי עמדתנו, לא מדובר בנעליים צבאיות. בצו הפיקוח מדובר על "מדים", אין כל הגדרה מה נכלל בהגדרה הזו. אם מסתכלים על הנעליים הרלוונטיות לא עולה על הדעת שמדובר במשהו שמשמש ארגון צבאי. אנחנו טוענות שהנעליים האלו לא נכללות בהגדרה של ציוד דו שימושי. מה שנמסר למערער הוא שהנעליים הללו מיועדות לבני נוער, גם אם המידות גדולות זה לא אומר שאלו לא נעליים של בני נוער. אם נסתכל פה בקניון או פה בבית המשפט נוכל לראות נעליים דומות".
- ביהמ"ש קבע: תושב עזה שזכה בעשרות מיליונים בטוטו ישלם מס בישראל
- "יש לילות שלמים שאני בוכה על התהילה שלא תהיה לי": דין דין אביב פותחת את הלב
נשיאת העליון חיות תקפה את סירובם של העותרים לפעול לשחרור יתר הסחורה שאיננה הנעליים, "תביאו את הסוחרים האחרים שלהם מיועדת יתר הסחורה. ניתן לכם מסלול כזה ואתם לא ניצלתם אותו, וגם כשזה הודגש במהלך הדיון לא ניצלתם את זה. אפשר היה להניח שעיקר העניין הוא בתשעים אחוז מהסחורה, אז למה הדבר הזה לא בוצע?"
עורכת הדין הוסיפה וטענה כי למעשה מדובר בעתירה עקרונית, " ישנם נזקים מאוד גדולים כתוצאה מתפיסת הסחורה, הוא בעל חברת השילוח ולכן הוא פנה. אם אנחנו מסתכלים על כל המבנה של התפיסה המנהלית והפגיעה הבלתי מדתית והקשה ביותר בזכות הקניין של תושבי עזה, יש פה עניין שמשליך על תושבי עזה כולם".
חיות לא קיבלה את הטיעון ואמרה, "השלושה קרטונים האלה הם מה שמשפיע על כל תושבי עזה? גברתי מתעקשת על שלושת הקרטונים האלה?"
עורכת הדין ביקשה לבדוק עם היבואן את הנושא באמצעות הטלפון, ובתגובה אמר לה השופט פוגלמן, "אני רוצה לומר לגברת חדד, שאמרה שאיננה יודעת את עמדת המערער, אני רוצה לומר שהתשובה לשאלה שלה נמצאת בסעיף 35 בסיכומים. האם הסיכומים אינם מדויקים?"
לאחר התייעצות טלפונית, בה נתן אבו עאצי את הסכמתו, סוכם כי הוא יפעל לשחרור יתר הסחורה באמצעות הסוחרים שלהם מיועדת יתר הסחורה, וערעורו על תפיסת הנעליים נדחה.