כך החל מבצע עלות השחר: לאחר שארגון הטרור הג'יאהד האיסלמי בעזה איים בירי של טיל נגד טנקים לעבר מטרה הנעה על הציר בעוטף עזה. בעקבות איומי הג'יהאד האסלאמי, צה"ל נדרש, ערב המבצע, לסגור צירי תנועה בעוטף עזה ולשבש את שגרת החיים של התושבים בעוטף. בעוד שבישראל לא ידעו שצה"ל נערך למבצע צבאי, נשמעה ביקורת נוקבת על סגירת הצירים והרפיסות הישראלית אל מול איום הנ"ט. המתקפה של צה"ל מחקה את הביקורת ואף חיזקה את ההרתעה, אך לצד זה הוחלט למנוע מראש את האיום, שבעבר גרם להרוגים, נפגעים וניסים גדולים. מדובר, כזכור, על האוטובוס שספג פגיעה ישירה כשנסע ליד אנדרטת החץ השחור, סמוך לגדר רצועת עזה, למרבה המזל רגע אחרי שהחיילים ירדו ממנו.
- צה"ל החרים נעליים צבאיות שנשלחו לעזה. היבואן: אלו נעליים לבני נוער
- כמו בקוקפיט: תא הטנקיסט בצה"ל יהפוך למקום שטייסי קרב יכולים לקנא בו
אחד הנשקים המשמעותיים שמחזיקים ארגוני הטרור בעזה הוא איום הנ"ט. טיל זול עם מערכת משוכללת שיודעת לדייק פגיעה ומגנה על החוליה שמשגרת אותה. המערכת בנויה משני חלקים: הכוונת והמשגר, והאתגר הגדול לצה"ל נובע מכך שהם יכולים להיות רחוקים אחד מהשני. המשמעות היא שניתן להעמיד טיל מול מטרה ולבצע הכוונה ממרחק, לשגר ולברוח כך שצה"ל לא יכול לסכל את החוליה.

אתמול הונחה אבן פינה לפרויקט, שזכה לשם ״דרך בטוחה״, המשותף לצה"ל, משרד הביטחון ונתיבי ישראל. הפרויקט ייבנה על ידי חברת נתיבי ישראל בשיתוף משרד התחבורה, אגף ההנדסה והבינוי במשרד הביטחון וגופי ההנדסה בצה״ל. במסגרת הפרויקט יוקם קיר שמטרתו להסתיר צירים על מנת לאפשר רציפות תנועתית לתושבי העוטף בעת חירום. הקיר יבנה באורך של 4.6 ק״מ על כביש 34 וכן לאורך קטעים מכביש 232 ובנוסף אליו יוקמו גם צירי אופניים במרחב. הפרויקט יחל בחודשים הקרובים ויסתיים בקיץ 2023.
מפקד אוגדת עזה, תת-אלוף אבי רוזנפלד אמר בטקס: "ההתיישבות כאן בעוטף מתפתחת ומשגשגת חרף האיומים מעזה. מטרת פרויקט 'דרך בטוחה' היא לאפשר תנועה מוגנת מאיומים בכבישים מרכזיים בעוטף עזה, בשגרה ובחירום. אנחנו יוצאים לדרך היום בזכות שותפות של צה"ל, משרד הביטחון, חברת נתיבי ישראל וראשי הרשויות. נמשיך לפעול בהגנה ובהתקפה למען ביטחון יישובי הדרום".
גם מנהל הפרויקטים בחטיבת הנדסה ופיתוח בנתיבי ישראל, אלעד כהן, הצטרף לדברים ואמר: "בפרויקט הנוכחי אנחנו למעשה מאפשרים לתושבי העוטף לשמור על חיי השגרה בעת הסלמה ביטחונית. מאחר ואת שירות המילואים שלי אני עושה גם באזורי העוטף, אני מכיר מקרוב את המורכבות הביטחונית באזור והחשיבות של שמירה על חיי השגרה של התושבים".