כבר כמה ימים שחבר הכנסת דודי אמסלם מפגין נגד אי מינויו לשר והשארתו בספסלי הכנסת בלבד, למרות שהגיע במקום הרביעי בפריימריז בליכוד, ונחשב לבכיר במפלגה. הוא לא עושה זאת לבד, פעילי ליכוד שתומכים בו לוחצים על לשכת נתניהו להעניק לו תפקיד "המגיע לו".
"ממשלה ללא דודי אמסלם היא כמו בית ללא עמודי יסוד", צייץ אמש אחד מהם, ואחר הוסיף: "אמסלם צריך להיות שר וזכאי הרבה לפני אחרים למעמד זה – האופן שנוהגים בו שווה במעלתו לסוג של בגידה", לא פחות, פעיל נוסף משווה אותו ל"מקרה דוד לוי". פעיל הליכוד רמי בן יהודה אמר הבוקר, על מפגן התמיכה שארגן ביום שישי מתחת לביתו של אמסלם, כי מטרתו הייתה "לאחד שורות". לדבריו, לא ידע שזה "יגיע לרמה כזו. אצלי זה כמו משפט שלמה – תומך בנתניהו אבל אוהב מאוד את אמסלם. אני מצפה מדרעי להפעיל את השפעתו מול נתניהו".
אמסלם לא ניסה להרגיע את הרוחות כשצייץ: "נבחרתי למקום 4 בפריימריס ע"י אותם בוחרים שבחרו בנתניהו! בזמן שנתניהו נרדף ונתפר הצעקות והמלחמות שעשיתי לא היו בעייתיות. את אף אחד לא עניין הסגנון כאשר זה שירת וסייע לנו משמעותית לעלות לשלטון! עכשיו כבר אין צורך בדודי – שחס וחלילה זה לא יפגע יתר על המידה באופוזיציה?!"
הסערה סביב מינוי אמסלם התחילה כאשר עוד לפני הבחירות הוא הציב אולטימטום: להיות שר משפטים או יו"ר הכנסת בלבד. גם פעילי ליכוד שטוענים כי האולטימטום היה לא במקום והביא עליו את הסיטואציה המשפילה בה הוא נמצא כרגע, גורסים כי על ראש הממשלה נתניהו למצוא את הדרך המתאימה להגיע עימו (בפעם השלישית) לסולחה וליישור ההדורים. הם מתקשרים אל צחי ברוורמן ראש הסגל של נתניהו ומנסים לסלול את הפשרה דרך מקרובים ויועצים שונים בלשכה. גם ח"כים בליכוד התערבו לטובתו של אמסלם, ועל אף שרובם קיבלו תפקידים, חלק מרגישים מחויבות אליו בשל המחנה שחלקו עימו בפריימריז.
אם זה שר במשרד המשפטים, או השר המקשר בין הממשלה לכנסת או חברות בוועדה למינוי שופטים, נתניהו ייאלץ בקרוב או ברחוק לקבוע פגישה עם אמסלם ולהציע לו תפקיד שיתאים לו. לנתניהו יש אינטרס לפתור את הבעיה בשביל להשקיט את הרוחות בליכוד ולא ליצור סיעה בתוך סיעה. אם הבעיה לא תיפתר היא עלולה לסכן הצבעות במליאת הכנסת ולסרבל את העבודה הפרלמנטרית בשל המלחמות הפנימיות. מלשכת אמסלם אמרו על ההצעות המדווחות כי "אנחנו לא מכירים, באמת".