בעוד שבועיים וחצי תידרש המדינה להשיב לבג"ץ בעניין פינוי המאחז הפלסטיני הבלתי חוקי חאן אל אחמר, ולבחור אחת מבין שתי האפשרויות: לפנות את המקום או לנמק למה הפינוי שוב נדחה.
לפני שלושה חודשים הוציא בג"ץ צו על תנאי שחייב את ראש הממשלה ושר הביטחון להתייצב ולהסביר מדוע לא יפעלו למימוש צווי ההריסה שהוצאו כבר לפני שנתיים נגד המבנים הבלתי חוקיים במתחם "חאן אל אחמר", הבנוי על אדמות מדינה, בתוך תחום הקו הכחול של היישוב כפר אדומים.
אולם לנוכח העובדה שהכנסת ה-24 התפזרה ומדובר היה בממשלת מעבר, דחו שופטי בית המשפט שוב את מועד נתינת התשובה של המדינה, "חרף חריגותה ובמידה לא מבוטלת למורת רוחנו". המועד החדש שבית המשפט קבע הינו שלושה חודשים מיום הבחירות, קרי, בעוד שבועיים וחצי.
שלוש שנים עברו מאז הצהרת נתניהו כי "חאן אל אחמר יפונה בקרוב מאוד", אך בשל רגישות מדינית הוא נמנע מלהוציא התחייבות זו לפועל. גם פשרות בנושא, כמו העברת המאחז הבלתי חוקי שבשטחי C לשטח חדש המרוחק כ-300 מטרים ממיקומו הנוכחי, נתקל בקשיים.
עמדותיהם הנחרצות של שותפי נתניהו שיש לפנות את המאחז ללא פשרות וללא השהייה, עומדות גם הן ברקע. יו"ר "הציונות הדתית" בצלאל סמוטריץ' פנה אל נתניהו בנושא זה לפני כשנה וחצי, זמן קצר לפני שהוחלף בתפקיד על ידי נפתלי בנט, ואמר כי הוא "חייב להורות על פינויו של חאן אל אחמר מחר בבוקר. כל החלטה אחרת תהיה משום הודאה במקצת הטענה בהאשמה ההזויה של בית הדין האנטישמי בהאג. מה שחשוב זה לא מה יאמרו הגויים אלא מה יעשו היהודים".
בשבוע שעבר, בעתירה לבג"ץ, ביקשה המדינה לדחות את פינוי היישוב חומש שבצפון השומרון עד להודעה מעודכנת מטעם שרי הממשלה החדשה. אולם בתגובה שופטי בג"ץ הוציאו צו ביניים המורה למדינה לנמק בתוך 90 יום מדוע "לא תפונה הנוכחות היהודית המתקיימת ביישוב חומש".