מלאכת הרכבת הממשלה לכאורה הסתיימה, אך בפועל היא עדיין נמשכת. כדי לרצות את כל חברי הכנסת במפלגתו, עד האחרון שבהם, הודיע היום (ב') ראש הממשלה בנימין נתניהו על שני מינויים נוספים בליכוד לתפקידי שרים. השרה גלית דיסטל-אטבריאן, שמונתה עם הקמת הממשלה לשרה במשרד ראש הממשלה, תקבל משרד משלה כשתמונה לשרת ההסברה, תיק שמוזג לתוך המשרד לעניינים אסטרטגיים בשנת 2015. במקומה תמונה לשרה במשרד ראש הממשלה חברת הכנסת מאי גולן, שאמורה הייתה להתמנות לתפקיד סגנית שר אך לא נמצא לה מקום.
בפתח ישיבת סיעת הליכוד אחר הצהריים אמר ראש הממשלה נתניהו כי "בשבוע האחרון התחלנו בביצוע המדיניות אותה הבטחנו לציבור- ולשמה נבחרנו. אנחנו לא ממתינים. ואני חושב שכבר מרגישים זאת היטב, הקמנו ממשלה אחרת, עם מדיניות אחרת,ויש לנו כוונה להתנהל אחרת- בכלכלה, ביחסי החוץ בביטחון, בבלימת איראן, בתחבורה, בתחום המשפטי, בחינוך – בכל תחום".
נזכיר כי כבר כמה ימים שחבר הכנסת דודי אמסלם מפגין נגד אי מינויו לשר והשארתו בספסלי הכנסת בלבד, למרות שנבחר במקום הרביעי בפריימריז בליכוד, ונחשב לבכיר במפלגה. אמסלם לא עושה זאת לבד, פעילי ליכוד שתומכים בו לוחצים על לשכת נתניהו להעניק לו תפקיד ש"מגיע לו". "ממשלה ללא דודי אמסלם היא כמו בית ללא עמודי יסוד", צייץ אמש אחד מהם, ואחר הוסיף: "אמסלם צריך להיות שר וזכאי הרבה לפני אחרים למעמד זה – האופן שנוהגים בו שווה במעלתו לסוג של בגידה", לא פחות, פעיל נוסף משווה אותו ל"מקרה דוד לוי". פעיל הליכוד רמי בן יהודה אמר הבוקר, על מפגן התמיכה שארגן ביום שישי מתחת לביתו של אמסלם, כי מטרתו הייתה "לאחד שורות". לדבריו, לא ידע שזה "יגיע לרמה כזו. אצלי זה כמו משפט שלמה – תומך בנתניהו אבל אוהב מאוד את אמסלם. אני מצפה מדרעי להפעיל את השפעתו מול נתניהו".
אמסלם לא ניסה להרגיע את הרוחות כשצייץ: "נבחרתי למקום 4 בפריימריס ע"י אותם בוחרים שבחרו בנתניהו! בזמן שנתניהו נרדף ונתפר הצעקות והמלחמות שעשיתי לא היו בעייתיות. את אף אחד לא עניין הסגנון כאשר זה שירת וסייע לנו משמעותית לעלות לשלטון! עכשיו כבר אין צורך בדודי – שחס וחלילה זה לא יפגע יתר על המידה באופוזיציה?!"
כזכור, הסערה סביב מינוי אמסלם התחילה כאשר עוד לפני הבחירות הוא הציב אולטימטום: להיות שר משפטים או יו"ר הכנסת בלבד. גם פעילי ליכוד שטוענים כי האולטימטום היה לא במקום והביא עליו את הסיטואציה המשפילה בה הוא נמצא כרגע, גורסים כי על ראש הממשלה נתניהו למצוא את הדרך המתאימה להגיע עימו (בפעם השלישית) לסולחה וליישור ההדורים. אותם פעילים מפעילים לחץ על ראש הסגל של נתניהו, צחי ברוורמן, ומנסים להגיע לפשרה דרך מקרובים ויועצים שונים בלשכה. גם ח"כים בליכוד התערבו לטובתו של אמסלם, ועל אף שרובם קיבלו תפקידים, חלק מרגישים מחויבות אליו בשל המחנה שחלקו עימו בפריימריז.
מינויים נוספים בכנסת – צ'יקו אדרי ואורי בנק
בכנסת ממשיכים למנות בעלי תפקידים נוספים, עם הקמת הממשלה החדשה. יו"ר הכנסת אמיר אוחנה הודיע היום היום כי ניצב בדימוס משה (צ׳יקו) אדרי, שהיה מפקד מחוז ירושלים ומפקד מחוז ת"א במשטרה, ימונה לתפקיד מנכ"ל הכנסת. אוחנה אמר כי "אדרי הוא אדם עתיר זכויות ששירת את מדינת ישראל וביטחונה במשך כשלושה עשורים". לדבריו, "הוא מביא עמו ניסיון ניהולי עשיר אותו צבר במגוון רחב של תפקידים, ורקע משמעותי בהובלת פרויקטים ובתהליכים מורכבים הנוגעים לעבודת הכנסת והממשלה. כישוריו, נסיונו והבנתו בתחום יסייעו רבות לעבודתה השוטפת של הכנסת ולהצלחתה. אני מודה לצ׳יקו שנענה בפעם הרביעית בחייו להיקרא לדגל שירות המדינה ומאחל לו הצלחה רבה".
בנוסף, בסיעת "הציונות הדתית" הודיעו היום על מינוי אורי בנק לתפקיד מנהל הסיעה. בתפקיד זה יכהן לצד יוסי כהן מזכיר הסיעה. בנק כיהן בתפקיד זה בעבר כמנהל סיעת האיחוד הלאומי.