שר החוץ אלי כהן קיים ביומיים האחרונים שורה של שיחות טלפוניות עם שרי החוץ של בריטניה, גרמניה, אוסטריה, הולנד ואסטוניה, כך נמסר ממשרד החוץ.
בשיחה עם שר החוץ הבריטי ג'יימס קלברלי, הודה לו השר כהן על התנגדות בריטניה להצעת ההחלטה הפלסטינית בעצרת הכללית בנוגע לפנייה לבית הדין הבינלאומי לצדק בהאג. קלברלי נענה להזמנת שר החוץ כהן לביקור בישראל, ביקור שצפוי להתקיים על פי הנמסר כבר בחודש הבא. בשיחה עם שר החוץ ההולנדי הופקה הקסטרה שהתקיימה הבוקר, דנו השרים בדרכים לחיזוק הקשר בין המדינות, וכך גם עם השר האוסטרי אלכסנדר שלאנברג.
אמש שוחח שר החוץ אלי כהן עם שרת החוץ של גרמניה אנאלנה ברבוק. כהן הדגיש כי ישראל רואה בגרמניה שותפה אסטרטגית מובילה, והודה לה על תמיכת גרמניה בפורומים בינלאומיים שונים, בין היתר, בהצבעתה נגד ההחלטה הפלסטינית בעצרת הכללית באו"ם.
אתמול, פירטה ברבוק בסדרת ציוצים בטוויטר כי הסנקציות שהוחמרו לאחרונה כנגד משמרות המהפכה האיראניים אינן מספקות, וכי יש צורך להגדיר את משמרות המהפכה כארגון טרור. "זה חשוב מבחינה פוליטית והגיונית", כתבה. כהן אמר לברבוק כי ישראל מעריכה מאוד את הצהרתה בנוגע למשמרות המהפכה, כחלק מההתמודדות המשותפת נגד פעילותה הטרוריסטית של איראן.
ובתוך כך, מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן צפוי להגיע החודש לביקור בישראל, במהלכו ייפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, שצפוי לנסוע בהמשך לוושינגטון. בלינקן וכהן כבר שוחחו טלפונית לאחר כניסתו של כהן לתפקיד. בין היתר, שוחחו השניים על האיום האיראני, נושא שיעמוד במרכז השיחות שיקיים היועץ האמריקני לביטחון לאומי ג'ייק סאליבן, שהודיע אתמול כי הוא צפוי להגיע לישראל, ביקור שאמור להתקיים עוד לפני זה של בלינקן.
אתמול השיב דובר מחלקת המדינה לשאלה שתהתה בנוגע לפגישותיו בוושינגטון בימים אלו של השר לנושאים אסטרטגיים, רון דרמר, ואם כי לא התייחס ישירות לפגישותיו של השר הישראלי הראשון שמגיע לבירה האמריקנית מאז השבעת הממשלה, אמר הדובר כי בנוגע לאיראן יש תמימות דעים מוחלטת בין ישראל וארה"ב. "שנינו מחויבים בלב שלם לעובדה שאיראן לעולם לא תוכל להשיג נשק גרעיני". הוא הוסיף כי האיראנים בהתנהלותם, "הרגו את הסיכוי" לחזרה מהירה להסכם הגרעין.
נזכיר כי אחת הדרישות האיראניות לחזרה להסכם הייתה כי ארה"ב תוציא את משמרות מהפכה מרשימת ארגוני הטרור שלה. בממשלה הקודמת, הביעו ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט ושר החוץ יאיר לפיד התנגדות עזה לכך. הדבר נשקל במידה מסוימת בידי האמריקנים, ובמרץ '22 בלינקן אף ענה תשובה מתחמקת לשאלת עיתונאי במסיבת עיתונאים בירושלים, האם לדעתו משמרות המהפכה הוא ארגון טרור. בלינקן השיב כי זהו הארגון שהושתו עליו הכי הרבה סנקציות בידי הממשל האמריקני, אולם לא אמר אז במפורש כי מדובר בארגון טרור.
אולם כחודש אחר כך, בשיחה טלפונית בין בנט לנשיא ביידן, אמר לו ביידן כי ארה"ב לא תיעתר לדרישה האיראנית, וכי משמרות המהפכה יישארו ברשימת הטרור של ארה"ב. כעת, עם ההתפתחויות באיראן עצמה, גם גורמים אירופים שוקלים צעד דומה.