כללים חדשים נכנסו לתוקף בסין היום (ג'), ומטרתם להסדיר את השימוש בתוכנות "דיפ-פייק" (Deepfake), מניפולציות הווידאו הדיגיטליות שהולכות והופכות למציאותיות יותר ויותר, ושמעוררות חששות להפצת דיסאינפורמציה ברחבי הרשת.
טכנולוגיית דיפ-פייק מאפשרת למשתמשים להחליף פנים של אדם אחד באחר בסרטון, או להכניס מילים לפה של דובר, פעולה שיוצרת אפקט ריאליסטי מטריד. הטכניקה מסתמכת על בינה מלאכותית והוכחה כפופולרית ברשתות החברתיות, שבהן יש בשפע יצירות משעשעות ולעיתים מוזרות הכוללות סלבריטאים מחליפים פנים.
עם זאת, מנהל מרחב הסייבר הסיני בחודש הזהיר הטכנולוגיה יכולה "לשמש גם אנשים חסרי מצפון… כדי להפיץ מידע לא חוקי… להשמיץ ולהכפיש את המוניטין של אחרים, ולגנוב זהויות כדי לבצע הונאה". לפי דבריו, דיפ-פייק מהווה "סכנה לביטחון הלאומי וליציבות החברתית" אם הוא לא מוסדר.
התקנות החדשות בסין מחייבות עסקים המציעים שירותי דיפ-פייק לדרוש את הזהות האמיתית של המשתמשים שלהם. בנוסף, התקנות מחייבות שתוכן שנוצר בתוכנת "דיפ-פייק" יקבל סימון מיוחד, כדי למנוע "כל בלבול" מצד הציבור.
סין נוהגת להסדיר טכנולוגיות הנראות כאיום פוטנציאלי על היציבות של המדינה או כאיום על כוחה של המפלגה הקומוניסטית של סין. כמה ענקיות טכנולוגיה סיניות נאלצו למסור פרטים על האלגוריתמים שלהן – בדרך כלל סודות תאגידיים שנשמרים בקפדנות – לרשויות בשנה האחרונה, כחלק מהניסיונות של בייג'ין לחזק את שליטתה על המגזר הטכנולוגי.
בנוסף, הרשויות בסין פועלות נגד שוק משחקי המחשב התוסס במדינה, כאשר באוגוסט הם הקפיאו את אישורם של מוצרים חדשים וקבעו מגבלה על משך הזמן שילדים יכולים לבלות במשחקי מחשב. באחת הדוגמאות הבולטות ביותר לדיכוי מגזר הטכנולוגיה בסין, ב-2020 הפסיקו הרגולטורים הסינים את מה שהייתה יכולה להיות ההנפקה הגדולה בעולם, זו של ענקית הפינטק Ant Group, ימים ספורים לאחר שהמייסד שלה, ג'ק מא מתח ביקורת על הרגולטורים המקומיים.