שגריר טורקיה לישראל, שֶׁאָקִיר אֹזְקַן טוֹרוּנְלַר, הגיש היום (ד') את כתב ההאמנה שלו לנשיא יצחק הרצוג. הרצוג מצידו שב והזמין בנאומו את הנשיא הטורקי, רג'פ טאיפ ארדואן, לבקר בישראל. ארדואן אומנם אמר בפגישה עם מנהיגים יהודים שהתקיימה לפני ראש השנה כי הוא שואף להגיע לביקור בישראל, שבה ביקר לאחרונה ב-2005. אבל בפגישה שלו עם ראש הממשלה דאז יאיר לפיד למחרת, בשולי עצרת האו"ם, הוא לא הזכיר את הדברים.
הרצוג, שחלקו בהתקרבות המחודשת שבין ישראל לטורקיה משמעותי, אמר בנאומו היום כי "אין זהו סוד שמדינת ישראל, וגם אני באופן אישי, מייחסים חשיבות גדולה מאוד למערכת היחסים ההיסטורית שלנו עם טורקיה. אלו קשרים שידעו בעבר גם משברים, אך מצויים כעת, לשמחתנו, במגמה מעודדת מאד. ישראל וטורקיה יכולות וצריכות לשתף פעולה בתחומים רבים שיביאו רווחה, קידמה וצמיחה לשתי המדינות ולשני העמים". עוד אמר כי "הנשיא ארדואן הדגיש בשנה האחרונה גם בשיחותיו איתי וגם פומבית לא אחת עד כמה הוא מכיר בחשיבותה של השותפות בין ישראל לטורקיה, ואני מבקש בהזדמנות הזו כנשיא מדינת ישראל להזמין את הנשיא ארדואן לביקור בישראל – ביקור שיתרום להעמקת הקשרים ושיתופי הפעולה".
בחודש מרץ האחרון ביקר הרצוג באנקרה ובאיסטנבול בהזמנת ארדואן. זה היה ביקור ראשון של מנהיג ישראלי בטורקיה מאז 2008, שהגיע לאחר כמה שיחות טלפון שהתקיימו בין השניים, הראשונה שבהן הייתה מצדו של ארדואן שהתקשר כדי לברך את הרצוג על כניסתו לתפקיד.
לפני שבועות ספורים הגישה שגרירת ישראל לטורקיה, אירית ליליאן, כתב האמנה לארדואן, ונכנסה לתפקיד רשמי של שגרירה, לאחר כשנה וחצי בהן כיהנה כראש נציגות זמנית.

בקיץ האחרון סיכמו ישראל וטורקיה על החזרת שגרירים הדדית ועל חידוש היחסים הדיפלומטיים ביניהן באופן מלא. זאת לאחר כשנה של צעדים זהירים ומהוססים יותר של התקרבות. עד לתחילת הליך ההתקרבות הנוכחי לא קימץ ארדואן באמירות אנטי-ישראליות חריפות שלא מעט מהן היו אנטישמיות. במסגרת חימום היחסים, ביוני האחרון שיתפו כוחות הביטחון הישראלים והטורקים פעולה במטרה לעצור חוליות טרור איראניות, שביקשו לפגוע בישראלים על אדמת טורקיה. האיום היה כה חמור ומיידי, עד כי ישראל הפצירה באזרחיה הנמצאים באיסטנבול לשוב ארצה מיידית, ולא להזדהות בעודם שם כישראלים.
איתן נאה, שכיהן כשגריר הישראלי האחרון באנקרה עד לחידוש היחסים הנוכחי, גורש בידי ארדואן בחודש מאי 2018 על רקע כעס טורקי על התגובה הישראלית אז להתפרעויות הפלסטיניות על גדר עזה. הטורקים אף טרחו לערוך בידוק משפיל בחפציו של נאה בשדה התעופה אל מול המצלמות, לפני המראתו ארצה. נאה עצמו כיהן רק שנתיים בתפקיד, לאחר חמש שנים בהם לא היה לישראל שגריר בטורקיה. הוא מונה בנובמבר 2016, לאחר הסכם פיוס שהגיע לאחר הנתק שנגרם בשל משט המרמרה.
בראיון למקור ראשון עם כניסתה לתפקיד, שאלנו את ליליאן האם בצד השמחה על המינוי אין בה גם חשש כי היא עלולה למצוא את עצמה בסיטואציה דומה לזו עמה התמודד השגריר הקודם. "תפקידו של דיפלומט הוא להיות אדם אופטימי", היא משיבה. "אני מאוד מאמינה במערכת היחסים הזו, אני מאוד מאמינה בתהליך שעברנו וביכולת להכיל משברים. עם זאת, אין תעודת ביטוח לאף אחד. אני מקווה שהמערכת שהצליחו ליצור נשיא המדינה הרצוג ומנכ"ל משרד החוץ אלון אושפיז בשנה האחרונה, היא כזו שתהווה רשת ביטחון טובה גם במצבי משבר או במצבי קיצון אם חלילה יגיעו. אני מאמינה שאנחנו נמצאים בדף חדש, הכולל מערכות שבנינו בשנה האחרונה שתכליתן לנסות ולמנוע הידרדרות של היחסים. גם הצד השני רואה חשיבות גדולה ביחסים, ואנחנו מקווים שהצדדים יעשו כל מאמץ וישתמשו במכניזם שנבנה כדי למנוע הידרדרות של משברים הדדיים, אם יתרחשו".