ראש הממשלה נתניהו צפוי למנות את הרב יהודה עמיחי, מועמדו של שר האוצר סמוטריץ', לראש מערך הגיור. מדובר במינוי ממלא מקום בלבד, והכהונה תהיה בתוקף עד לכינוס הוועדה למינוי קבוע. הרב עמיחי הוא תושב קריית ארבע, ראש מכון התורה והארץ, דיין בבתי דין לגיור וחבר בהנהגת ארגון "חותם". בנו, אחיקם הי"ד, נרצח בפיגוע בנחל תלם ב-2007 יחד עם חברו דוד רובין הי"ד.
כפי שפרסמנו באתר מקור ראשון, השבוע פקע תוקף מינויו של הרב בניהו ברונר, שמונה לתפקיד ראש מערך הגיור על ידי שר הדתות לשעבר מתן כהנא. אך זהו אינו המקרה היחיד של סיום תפקיד במערך הגיור במשרד ראש הממשלה. בשבוע האחרון קיבל גם יוחאי רביבו, מנהל מערך הגיור בשבעה חודשים האחרונים, זימון לשימוע לפני פיטורים.
במהלך המאבקים במו"מ הקואליציוני, ראש הממשלה נתניהו עמד על כך שמערך הגיור יישאר תחת אחריותו במשרד ראש הממשלה והוא יהיה הממונה עליו. הרב הראשי דוד לאו ביקש להחזיר לתפקיד את הרב משה ולר המזוהה עימו, שכיהן בעבר בתפקיד, וביהדות התורה עוד מנהלים על כך מאבק.

תוקף מינויו של הרב ברונר, שמונה על ידי ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט והשר לשירותי דת לשעבר מתן כהנא, הוארך כבר שלוש פעמים בשלושה חודשים כל פעם. תחילה על ידי בנט עצמו, ולאחר מכן על ידי מחליפו יאיר לפיד. כשנכנס נתניהו לתפקידו הוחלט לא להאריך את המינוי פעם נוספת.
רביבו, שאותו דווקא מעריכים במערך הגיור, נבחר במכרז וקיבל את אישור הוועדה שהוא עומד בתנאי הסף הנדרשים, אך מאחר שהיה מדובר בערב התפזרות הכנסת לא ניתן היה לצאת למכרז קבוע, והוא מונה לממלא מקום.
עם מינויו של הרב ברונר הודיע הרב דוד לאו לרה"מ דאז בנט כי הוא יפסיק לחתום על תעודות הגיור, זאת לאחר שכהנא החליט שלא להאריך את העסקתו של הרב ולר בעקבות התנגדותו (והתנגדות הרב לאו) למתווה הגיור שביקש לקדם. הרב לאו מחה על מינוי ראש המערך שאינו מקובל עליו והודיע שאינו סומך על גיוריו, ולכן לא יאשר אותם עד שיבחן בעצמו – ולא על ידי דיין אחר – את ההליך שעבר כל מתגייר. לאור זאת, הגיע מספר המתגיירים עד לכאלף תעודות שהצטברו ללא החתימה. אולם לאחר מחאה, חזר ושב הרב לאו לחתום על תעודות הגיור למתגיירים, שעברו דרך ארוכה וקשה ורק חיכו לחתימתו כדי להתקבל "באופן רשמי" לעם היהודי.