כלי התקשורת במדינות ערב ובאיראן עוקבים בעניין רב, חלקם בחדווה גלויה, אחר המחלוקת המתלהטת בישראל סביב תוכניות הרפורמה המשפטית של הממשלה החדשה. בין השאר הם ציטטו בהרחבה את ההתבטאות של יושב ראש המחנה הממלכתי בני גנץ בעניין "מלחמת האחים" וקריאתו "נרעיד את המדינה".
לטענת הפרשנים שם, דברי גנץ מעידים על התפוררותה הפנימית של החברה הישראלית. בערוצים הלבנוניים המזוהים עם חזבאללה הזכירו בהקשר הזה את "נאום קורי העכביש" שנשא מנהיג הארגון חסן נסראללה לאחר נסיגת צה"ל מלבנון בשנת 2000.
ערוץ אל־מיאדין הלבנוני ערך משדר מיוחד תחת הכותרת "האם תל־אביב בדרכה למלחמת אזרחים". באתר הערוץ ציטט הפרשן הפלסטיני ויסאם אבו־שמאלה את חבר הכנסת לשעבר אבשלום וילן (מרצ), והוסיף: "הוגים ציונים רבים התריעו מפני הסכנות של מלחמת אזרחים ישראלית. וילן מאשר כי קיים סיכוי כזה, נוכח השסע המחריף בין דתיים לחילונים והמחלוקות העמוקות בין העדות היהודיות המרובות".
הפרשן הפלסטיני קשר בין המשבר בחברה הישראלית להצלחתו של ארגון חמאס בעזה: "המשבר הפוליטי והאידיאולוגי גבר מאז העימות הצבאי בין ההתנגדות בעזה לצבא האויב ב־2018. מאז התפטרותו של שר הביטחון דאז אביגדור ליברמן, המערכת הפוליטית בישראל לא התייצבה, ועל פני השטח הופיעו סימנים של פילוג חד בתוך החברה. אין סימנים לחזרת היציבות החברתית־פוליטית של הישות הציונית".
כתב הערוץ האיראני אל־עאלם, המשדר ממזרח ירושלים, הסביר כי "מה שקורה עכשיו בישראל הוא הקדמה למלחמת אזרחים, על רקע המשבר העמוק שבו נמצאת הישות הציונית". בערוץ דיברו על "ההפגנות שמארגנת האופוזיציה בראשות יאיר לפיד, שמצטרפות לחוסר היציבות המדיני והביטחוני בתוך הישות הציונית".
הפרשן מוחמד זחאיקה אמר לערוץ כי "כל אמירה כזו מקרבת אותנו היום, מחר או בעתיד הקרוב לקראת מלחמת אחים בישות הציונית, אינשאללה".
מנגד, הפרשן הפוליטי סולימאן אבו־אירשד הציע לא להפריז במשמעות הדברים, וטען כי האמירות על מלחמת אזרחים הן הגזמה. "גנץ דיבר על מלחמת אזרחים בשנה שעברה והשמיע אמירות דומות. אין שום דבר חדש", ציין אבו־אירשד בריאיון לאתר אל־ג'רמק, וטען שאמירותיו של גנץ נועדו דווקא להכין את השטח לקראת ממשלת אחדות.