בבוקר שאחרי הפגנת השמאל בתל אביב, שרי הממשלה מגיבים למתקפה נגדם ברקע הרפורמה המשפטית של שר המשפטים יריב לוין, שבחר לא להתייחס.
ראש הממשלה נתניהו הגיב ללפיד ובישיבת הממשלה הבוקר אמר כי "לפני חודשיים התקיימה בישראל הפגנה ענקית, אם כל ההפגנות. מיליוני אזרחים הצביעו בבחירות, ואחד מהנושאים העיקריים היה ביצוע רפורמה במערכת המשפט". לדבריו, "אני שומע שהציבור לא ידע למה להצביע, זה לא נכון – אמרנו זאת אינספור פעמים, מיליוני אזרחים ידעו על הכוונה הזו ויותר מזה – הם דרשו זאת מאיתנו. יש הרבה שלא הצביעו לנו והסכימו שיש לעשות תיקון במערכת, ואף אחד לא חושב שזו קץ הדמוקרטיה. רצינו להחזיר את האיזון בין כל הרשויות, שהיה קיים בישראל במשך 50 שנה ושקיים בכל דמוקרטיה בעולם".
נתניהו הוסיף: "צריך לקיים דיון מעמיק ולא להיגרר לדיונים מתלהמים ולסיסמאות מתלהמות של מלחמת אחים. לא קראנו מעולם למלחמת אחים ולהרס המדינה, גם כשהתנגדנו בתקיפות. אני מצפה מראשי האופוזיציה לנהוג בצורה דומה. אנחנו נשלים את חקיקת הרפורמה, נגן על זכויות הפרט ונחזיר את אמון הציבור במערכת המשפט שכה זקוקה לרפורמה הזו".
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר אמר כי הוא "שמח שהמשטרה שמרה על חופש הביטוי, אני שמח שהמשטרה קיימה את ההנחיות שלי ולא אפשרה לחסום את נתיבי איילון ולא ראינו שם סמלים נאצים. אבל חברים, פרופורציה. אתם לא יודעים כמה צרות יש לאנשים בדרום, תחושות קשות, מלחמות פשע, יריות ברהט – אלה המשימות האמיתיות".
אקוניס טען כי ההפגנה אתמול הוכיחה שהדמוקרטיה לא בסכנה. "ישראל לא בסכנה ואני שואל את המפגינים, את כל אלו אתמול איפה הם היו כשהיה צריך להפגין נגד המהפכה השיפוטית של אהרון ברק? איפה הם היו? בלי רשות, ובלי סמכות על בסיס שני חוקים של הכנסת, אז לא הפגינו. איפה הם היו כשבג"ץ ביטל ארבע פעמים חוקים של הכנסת? מדוע הם לא הפגינו אז?".
אקוניס התייחס גם לדברי הנשיא הרצוג כי יש לייצר שיח ואמר "אנחנו תמיד קשובים ומעוניינים בדו שיח. החוקים יעברו לא ברוב של 32 לדעתי, לפחות של 64 יחוקקו חוקים חדשים שיכניסו רפורמה במערכת המשפט. אלה ששמו את הפתקים בקלפים באחד בנובמבר אמרו דבר הפוך ממה שאמרו אתמול המפגינים".
השרה מירי רגב הגיסה לנאום החריף של הנשיאה חיות. "אין ספק שהנאום של הנשיאה חיות היה נאום פוליטי, נאום שלא במקומו, נאום של איבוד עשתונות. במקום שתבוא ותגיד כיצד הם מתכוונים לטפל במשבר העמוק של אמון הציבור במערכת המשפט, היא באה ותוקפת בעצם את מה שאסור לה לעשות מפני שיש כאן הפרדת רשויות הרשות השופטת דרסה ברגל גסה את הכנסת והממשלה שהן הריבון, ככה פועלת דמוקרטיה. הרשות השופטת הלכה רחוק מדי עם הסבירות והלכה רחוק מדי עם ההפיכה של אהרן ברק, ולכן מה שראינו זה לא שמירה על הצדק אלא שמירה על הכוח ועל המועדון הסגור הזה שנקרא בית המשפט העליון".