יו"ר סיעת עוצמה יהודית בכנסת, יצחק קרויזר, הגיש את הצעת החוק להחמרת הענישה על עבירות של גביית דמי חסות (פרוטקשן) . ההצעה קובעת 10 שנות מאסר על מקבל פרוטקשן וקובע רף ענישה מינימלי של 3 שנות מאסר.
בנוסח הצעת החוק נכתב: "המציע או נותן חסות בדרך של איומים, הפחדה, סחיטה או מרמה, דינו -מאסר שבע שנים, ולא יפחת עונשו משלוש שנות מאסר". וכן "המקבל דמי חסות בדרך של איומים, הפחדה, סחיטה או מרמה – בין באופן ישיר ובין באופן עקיף, דינו – מאסר עשר שנים, ולא יפחת עונשו משלוש שנות מאסר".
בדברי ההסבר להצעת החוק נכתב: "נטילת דמי חסות היא שיטה לסחיטת כסף מקורבנות על ידי עבריינים או ארגוני פשיעה. בשנים האחרונות, הפכה תופעת נטילת דמי חסות למכת מדינה. עם זאת, כיום אין בישראל חוק שקובע ענישה או הגדרה ייחודית לנטילת דמי חסות, עובדה שמקשה על אכיפה ומיגור של התופעה".
כזכור, אחת מהבטחות הבחירות המרכזיות של עוצמה יהודית הייתה המאבק בפרוטקשן, המלחמה בפשיעה והשבת הסדר והמשילות לכל הארץ ולנגב והגליל בפרט.
השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, הביע תמיכה בהצעה ואמר כי "בשנים האחרונות אין בעל עסק אחד בדרום או בצפון שאני לא שומע ממנו על התמודדות עם התופעה הזו. עסקים שמסרבים לשלם פרוטקשן נשרפים ונבזזים, ועסקים שבלית ברירה משלמים, קורסים ונסגרים בגלל העול הכלכלי הכבד, וכלכלת ישראל נפגעת מהפשיעה החמורה הזו".
"הבטחנו ונקיים. נעשה כל מאמץ כדי להפסיק את הפשיעה והטרור הכלכלי. הצעת החוק הוא צעד ראשון בשורת צעדים חשובים שנעשה על מנת להחזיר לאזרחי ישראל את הביטחון ועל מנת להחזיר לבעלי עסקים את רכושם הפרטי. במדינת ישראל יש דין ויש דיין ולא נאפשר הפקרות".
יו"ר סיעת עוצמה יהודית, חה"כ יצחק קרויזר, מסר כי "בעיית הפרוטקשן הפכה לאיום מרכזי על הביטחון האישי. כמי שמייצג את המגזר החקלאי ובעלי העסקים, אני מודע היטב להיקפים והנזקים האדירים שגורמת תופעת הפרוטקשן – הן ברמה האישית לאדם שנסחט, והן לביטחון הלאומי. הגיע הזמן לשים לזה סוף. הצעת החוק שהגשתי תשמש כלי מרכזי בידי מערכת אכיפת החוק, ונדבך משמעותי במאמץ למיגור התופעה".
לפני כשבועיים סיפר, בראיון למקור ראשון, ראש מועצת עומר, פיני בדש, על כך שתופעת דמי החסות פוגעת משמעותית בהתפתחות איזור הנגב.
לדבריו "כביש 6 דרומה שהיה צריך להיסלל – הופסק. העבודות נגדעו, לקחו את הכסף לפרויקט אחר. למה? הקבלן שהתחיל לעבוד נסחט על ידי בדואים, איימו עליו שאם לא ישלם חצי מיליון שקל ישרפו לו את כל הציוד, אז שילם. הוא לא התלונן למשטרה, אבל המשטרה עלתה על זה והגיעה לחשודים. שופט שחרר אותם למעצר בית, מה עשו בזמן שהיו בבית כביכול? שרפו לו את הציוד. חברת הביטוח אמרה לו שלא הודיע להם מראש שהוא עובד בסיכון אז הם לא מכסים לו את הנזק. המדינה עצרה סלילה של כביש מרכזי, בגלל עבריינים – זה נראה למישהו הגיוני בכלל?"