האם יהיו שינויים ופשרות ברפורמות במערכת המשפט? לפי יו"ר ועדת חוקה שמחה רוטמן, הוא "פתוח להידברות", השר יריב לוין אמר כי הוא "נחוש לשמוע" וראש ממשלה מבטיח שהרפורמות יעברו.
במהלך ישיבת הסיעה הגיב ראש הממשלה נתניהו על הטענה כי בליכוד שיקרו לבוחריהם על הרפורמה המשפטית. "יומיים לפני הבחירות אמרתי שנערוך רפורמות במערכת המשפט, וגם את התיקונים של יריב לוין. אף אחד לא צריך להיות מופתע". הוא הבטיח להם, "שכשהרפורמות יעברו כולם ישאלו איך זה לא קרה קודם״.

במליאת הכנסת התייחס גם שר המשפטים יריב לוין לתרחיש של שינויים. "אני נחוש להעביר את הרפורמה, נחוש לשמוע את מי שישמיע דברים לגופו של עניין, ובטוח שנצא בסוף התהליך עם שינוי יסודי שנדרש שנים שיביא איזון בין 3 הרשויות, דמוקרטיה כפי שצריכה להיות".
רוטמן כבר הצהיר כי ייתכנו שינויים בהמשך הליך החקיקה שעוד לא החל בפעול. "איך שהחוק נכנס זה לא איך שהחוק ייצא", הוא אמר. בלשכתו אמרו כי יש לו יכולת להגיע להבנות, ולוקחים דוגמא מההסכמות שהצליח לייצר סביב חוק האזרחות, לאחר שהיה הח"כ היחיד מהאופוזיציה שהצליח להביא 71 ח"כים לתמוך בנוסח החוק שלו.
"לכל אותם המנסים למצוא הבדלים, רה"מ נתניהו, שר המשפטים יריב לוין ואני מדברים באותו טון ובמקביל פתוחים להידברות במסגרת הדיונים על הרפורמה", דברי רוטמן.
אתמול דווח בחדשות 12 על פי גורמים בכירים בקואליציה כי לא צפויות פשרות מרחיקות לכת או שינויים משמעותיים ברפורמות שמתכנן לוין. לפיהם, ייתכנו שינויים קלים בלבד במהלך הליך החקיקה, וכאלו שסיכמה הממשלה מראש.
יו"ר המחנה ממלכתי, בני גנץ חזר מוקדם יותר על הצעתו לדון בהסכמות רחבות. "ידנו המושטת לא באה לחתום על הכשר לשינוי המשטר של ישראל תמורת תיקונים קוסמטיים. אם לא יהיה שינוי עמוק שיבטא הסכמה רחבה ושמירה על ישראל כדמוקרטיה מהותית עם הפרדת רשויות וביקורת שיפוטית – לא יהיו הסכמות בכלל". גנץ שב וקרא להקים צוותי עבודה ש"יניחו בפני הכנסת רפורמה ראויה ורחבה כולל נדבכים נוספים על אלו הקיימים".
בתוך כך פנתה השרה גלית דיסטל לראש הממשלה בבקשה להקים מטה חירום להסברת רפורמת לוין. "נוכח הבהלה הציבורית שנוצרה מהטעייה מכוונת מצד התקשורת ומפלגות השמאל – אני מתכוונת להנגיש לציבור את פרטי הרפורמה ולפרט את העובדות. נתניהו נתן לי אור ירוק. בקרוב ישראל תהפוך דמוקרטית יותר והציבור יזכה למידע עובדתי סדור".